Vjenčani deblji od samaca

Ako ste upali u zamku gojenja, biće vam od velike pomoći da saznate šta vas to tačno u braku čini debljim i kako to da promijenite
0 komentar(a)
bračni par, Foto: Shutterstock
bračni par, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.09.2012. 07:59h

Ljudi u braku u prosjeku su četiri kilograma teži od samaca, podatak je zbog kog se svima onima koji još nisu baš i ne žuri da uplove u bračne vode.

Međutim, stvarno bi bila šteta odbaciti brak i život udvoje zbog straha od kilograma. Ako ste u tu zamku gojenja već upali, biće vam od velike pomoći da saznate šta vas to tačno u braku čini debljim i kako to da promijenite.

Donosimo vam rješenja koja će vaš bračni život učiniti još ljepšim i – lakšim.

Sjedjenje ispred televizora

Mnogim parovima u dugim vezama ili u braku omiljena zabava je sjedjenje ispred televizora uz grickalice. Istraživanja tvrde da parovi većinu zajedničkog vremena provedu sjedeći i jedući, ali ne brinite – mršavljenje ne znači da ćete morati da se odreknete vremena koje provodite u miru, samo s partnerom.

Jednostavno pronađite načine na koje možete biti aktivni zajedno i koji ne uključuju hranu. Seks se računa, ali nije dovoljan. U paru možete da vozite bicikl, planinarite, plešete ili prošetate poslije večere. Koju god aktivnost odabrali, potrudite se da traje najmanje pola sata tri do pet puta nedjeljno.

Briga o djeci

Odrasli koji žive s djecom bilo kog doba svake nedjelje nakupe 34 grama više sala od odraslih koji nemaju djecu. Jedan od razloga je taj što su roditelji često toliko zaposleni da jedino što stignu da pripreme ili čemu pribegnu je smrznuta pica, hamburgeri i slična brza jela. Međutim i ovdje postoji rješenje.

Umjesto kalorične brze hrane, potrudite se da u domaćinstvu uvijek imate smrznuto povrće, integralni pirinač koji se kuva u kesici i pileća prsa ili riblje filete. Biće to brzinski napravljen, ali zdrav ručak.

Koliko jede partner, toliko jedete i vi

Dok ste bili sami, činija zobnih pahuljica možda vam je bila dovoljna za večeru, ali vrlo često to se promijeni kad počnete da živite udvoje. Nepisano je pravilo da žene uz partnere počnu da jedu skoro koliko i oni, a većina muškaraca po pravilu može da pojede više od žene.

Ipak, povećanje količine hrane koju pojedete ne mora da bude loša promjena – ne ako ishranu obogatite većim količinama povrća bogatog vlaknima, a smanjite hljeb i tjestenine.

Pazite i na kalorije. Možete da isprobate sljedeću formulu: doručak 300 kalorija, ručak 400 kalorija, užina 150 kalorija, večera 500 kalorija i kasna užina 150 kalorija.

Nedostatak vremena za sebe

Između posla, djece i ostalih obaveza gotovo je nemoguće uhvatiti tri puta nedjeljno slobodno za trening pilatesa.

Međutim, da biste bili aktivni i ne morate da izdvojite puno slobodnog vremena - iskoristite svaku priliku tokom dana za sagorijevanje kalorija! I pet minuta istezanja biće dovoljno da se osjećate bolje, a za 20 minuta možete da napravite i te kako dobar kardio i trening snage.

Bonus video: