DŽUDO

Džaković i Božović prvakinje Balkana

Džaković, koja je bila juniorska prvakinja Balkana, zlatno odličje osvojila je u kategoriji do 70 kilograma. Božović je trijumfovala u kategoriji do 57 kilograma.
56 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 15.09.2012. 20:42h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Trebinje - Crnogorska selekcija osvojila je dvije zlatne i pet bronzanih medalja na Balkanskom prvenstvu u džudu, danas u Trebinju. Najviši stepenik pobjedničkog postolja zaposjele su Anđela Džaković i Tanja Božović.

Fenomenalna Anđela Džaković ponovo je zablistala – na seniorskom prvenstvu Balkana u džudu, pošto je u kategoriji do 70 kilograma sve tri protivnice savladala iponom.

Sjajna takmičarka Akademika iz Nikšića bila je najbolja i na prošlom seniorskom prvenstvu Balkana u Beočinu, kao i na juniorskom, koje je nedavno održano u Rumuniji.

S obzirom na to da je Džaković juniorka, njen rezultat u Trebinju višestruko dobija na značaju, a ona očekuje da će pružiti maksimum i na prvenstvu Evrope za juniore koje se uskoro održava u Hrvatskoj.

"Zadovoljna sam, naravno. S obzirom na to da je ovo prvenstvo okupilo više zemalja sa Balkana, konkurencija je bila prilično jaka. Ali, pokazala sam da sam u dobroj formi i ovo je dobar uvod uoči juniorskog prvenstva Evrope u Poreču", rekla je za „Vijesti” Džaković.

Zlatnu medalju osvojila je i Anđelina klupska drugarica, Tanja Božović, kategorija do 57 kilograma. Bronze su zaslužili Nikola Gušić (-66 kg), Željko Muminović (-81 kg), Dimitrije Vukotić (-90 kg), Nikola Vulević (-100 kg) i Novica Milović (+100 kg).

Na prvenstvu u Trebinju učestvovale su: Rumunija, Turska, Srbija, Albanija, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

"Prvenstvo je malo izgubilo na kvalitetu, s obzirom na to da nijesu nastupili Bugari i Grci. Osvojili smo pet bronzanih medalja u muškoj konkurenciji, bez dva najstandardnija takmičara Srđana Mrvaljevića i Marka Radulovića, te dva zlata u ženskoj konkurenciji, pa relativno možemo da budemo zadovoljni učinkom. Mislim da je malo podbaci Gušić, ali od njega očekujem da će podići formu za prvenstvo Evrope u Hrvatskoj. Anđela Džaković je bila fenomenalna, sve tri protivnice je savladala iponom u furioznom stilu, pa od nje puno očekujemo i na takmičenju u Poreču", kazao je selektor Rajko Mrvaljević.

Preporučujemo za Vas