Naser Keljmendi u sigurnom zagrljaju porodice

Navodno je Naser prije tri noći viđen kako ulazi u ulicu u kojoj su ga sačekali njegovi rođaci, članovi narko-klana
217 pregleda 21 komentar(a)
Naser Keljmendi, Foto: Savo Prelević
Naser Keljmendi, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.09.2012. 17:57h

Naser Keljmendi nalazi se u svojoj kući u Peći u Ulici Adema Jašarija u strogom centru grada, objavio je portal "Express" sa Kosova.

Mediji navode da je ta ulica u strogom centru Peći od prije dva dana zabranjeno područje u koju mogu ući samo odabrani članovi porodice Nasera Keljmendija.

Klix.ba navodi da je, prema tvrdnji pripadnika Kosovske policijske službe, Naser prije tri noći viđen kako u crnom džipu ulazi u ulicu u kojoj su ga sačekali njegovi rođaci, članovi narko-klana - Redžep Keljmendi, poznat po nadimku Džeko, Šefket Keljmendi, Jusuf Keljmendi, Bećir Keljmendi, Valdet Keljmendi, Kastriot i Artan Keljmendi.

""Porodica Keljmendi", svi do jednog, nalaze se na Interpolovoj potjernici, ali zločinačko djelovanje ovog narko-klana, čak i činjenica da ih je američki predsjednik Barak Obama stavio na crnu listu nije natjerala EULEX da u skladu sa svojom misijom uspostavljanja vladavine prava pokuša bar da izvrši pretres ulice Adema Jašarija", prenosi Klix.ba.

Agencija Srna objavila je i izjavu pripadnika kosovske policije iz Vitomirice kod Peći:

"Niko od pripadnika kosovske ili te međunarodne policije nije pokušao da uđe u zabranjeno područje. Ko je lud da se igra glavom", kazao je za neimenovani izvor.

Policija na Kosovu, kako je objavio kosovski dnevnik Koha Ditore nema razloga da djeluje i uhapsi Nasera Keljmendija.

"Nema međunarodne potjernice za Keljmendijem, pa policija nema zašto djelovati", rekao je sagovornik Koha Ditore.

Objasnio je da će, i ako se izda potjernica preko Interpola, izručenje biti komplikovano, pošto Kosovo i Bosna i Hercegovina nemaju ugovor o međusobnom izručenju. BiH nije priznala nezavisnost Kosova.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, ni nakon dva dana od započinjanja velike akcije protiv organizovanog kriminala, nije raspisalo potjernicu za Keljmendijem, iako i tamošnji visoki državni funkcioneri, jasno govore da je upravo on glavna meta akcije “Lutka” i da prate svaki njegov pokret.

Bonus video: