ČEKAJU KRAJ ISTRAGE

Ražnatović i Mirković: Ostavite nas na miru

"Trebamo li se izvinjavati jer umijemo da se potučemo i odgovorimo na drskost? Evo, izvinjavamo se. Drugi put će valjda paziti kog provociraju"
120 pregleda 15 komentar(a)
Danilo Marunović, Mirko Bošković, Foto: Boris Pejović
Danilo Marunović, Mirko Bošković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.03.2019. 18:43h

Akteri tuče u kojoj su povrijeđeni reditelj Danilo Marunović, glumac Todor Vujošević i njihov prijatelj Mirko Bošković, novinar RTCG, Nikola Ražnatović (21) i Draško Mirković (22) obratili su javnosti saopšenjem sa molbom da se "ostave na miru".

"Već tri dana smo stigmatizovani do granice izdržljivosti. Gospođice Uljarević, gospođo Gorjanc-Prelević, i gospodine Cimbaljević, kažemo Vam: izrekli ste ništa drugo do laž, koja je rezultirala time da se flagrantno ugroze naša ustavna prava od kojih je jedno od najosnovnijih da je neko nevin dok se ne dokaže suprotno. Uvjereni da će istraga pokazati ono što od početka tvrdimo, ostavićemo institucijama sistema da rade svoj posao", navodi se u zajedničkom reagovanju Ražnatovića i Mirkovića.

Dodaje se da "uništavajući mladiće, za čiju se budućnost navodno borite, odstupate od slike koju predstavljate crnogorskom društvu, i međunarodnoj zajednici". 

"Kada se sve završi očekujemo makar izvinjenje. Sa kakvim pravom povezuju nas i navijačku grupu Varvari? Činjenica da pratimo utakmice Budućnosti relevantna je za ovaj slučaj koliko i to da se kupamo na Morači, ili plaćamo struju EPCG. Razloznije je, povezati ovaj incident sa porastom cijena goriva jer smo mi iznervirani vozači. Ne, i ne! Ovo je bila tuća između par momaka kakve se dešavaju i jedna grupa je izvukla deblji kraj (mada jedino naša strana ima kvalifikovane teške tjelesne povrede)".

"Trebamo li se izvinjavati jer umijemo da se potučemo i odgovorimo na drskost? Evo, izvinjavamo se. Drugi put će valjda paziti kog provociraju. Ali se nećemo izvinjavati za nešto što nijesmo uradili-napali pro gej aktiviste jer ljude nijesmo ni poznavali do tog momenta. Niti smo do dan danas odgledali taj famozni spot jer nas prosto- ne interesuje". 

"Ja, Nikola Ražnatović, na nagovor bilo kakvih Varvara, pa ni sopstvenih roditelja nikada se neću potući, a neće ni moj drug Draško. A to sigurno neću uraditi u pratnji djevojke i u papučama. Draška u kafiću ne interesuje ako ga "zapne" i drsko mu se obrati neko, je li to Marunović ili Betmen. I svakako će mu uzvratiti, bio on reditelj ili kelner. Ja sigurno neću dozvoliti da me neko namjerno, sa leđa zakači ramenom, ne izvini se a potom mi se na moju rečenicu: "može li to malo lakše majmunčino" (a ne kako se tvrdi:" pederu glibavi" ili kako li već) okrene i pokuša da me udari glavom. Bio on pekar, kondukter ili Todor Vujošević", navodi se u saoopštenju.

Ražnatović i Mirković, na kraju traže da se pusti da istraga i proces nakon nje pokaže svu istinu.

"Onda nas razapnite, protjerajte i oduzmite sva građanska prava zbog jedne tuče. Do tada- svako svoj posao", navodi se između ostalog u saopštenju.