Drobnjak: Čine sve da bih odala napadače koje ne poznajem

Suspendovana novinarka TV Vijesti podnijela prijavu, jer su je, kako tvrdi lažno optužili za podstrekivanje na tuču
422 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 15.09.2012. 12:36h

Suspendovana novinarka TV Vijesti Dijana Drobnjak podnijela je juče prijavu u podgoričkoj policiji protiv nepoznatih osoba, zbog osnovane sumnje da su je lažno prijavili za podstrekivanje na tuču u kojoj su povrijeđeni reditelj Danilo Marunović, glumac Todor Vujošević i njihov prijatelj Mirko Bošković, novinar RTCG.

Za sada nepoznata osoba ili osobe, kako kaže Drobnjak, koje su poznate tužilaštvu, lažno su je prijavile da je ona podstrekivala Podgoričane Nikolu Ražnatovića (21) i Draška Mirkovića (22) i još jednu osobu, koja je u bjekstvu, na tuču.

Varvari na slobodi, prijava protiv Vujoševića >>>

"S obzirom da sam bila samo očevidac tuče, a ne učesnik, protiv mene je podnesena krivična prijava za podstrekivanje. U prilog mojim tvrdnjama govori i činjenica da nijedan od trojice, navodno, napadnutih u svom iskazu, koji su dali pred tužiocem, nije rekao da sam na bilo koji način, riječima ili gestovima, izazvala ili raspirivala tuču. Štaviše, isti su izjavili da nijesu čuli bilo kakvu riječ da sam uputila bilo njima, bilo njihovim napadačima”, kazala je Drobnjak.

Ona je dodala da je prvo pozvana kod tužioca kao svjedok, a onda kad je došla rekli su joj da je osumnjičena.

"Tužilac me nijedno pitanje nije postavio vezano za to da li sam nekog podstrekivala. Samo je moj advokat iskoristio priliku da mi postavi pitanje u vezi te lažne prijave", rekla je Drobnjak.

Tužilac me nijedno pitanje nije postavio vezano za to da li sam nekog podstrekivala. Samo je moj advokat iskoristio priliku da mi postavi pitanje u vezi te lažne prijave

"To je dokaz da se radi samo o fiktivnoj prijavi, čiji je cilj bio da se primoram da otkrijem imena učesnika u tuči, iako lično ne poznajem nijednog od mladića koji su se sukobili sa Marunovićem, Vujoševićem i Boškovićem", kazala je Drobnjak.

Ona je istakla da je lažna prijava napravila mnogo problema.

"Rezultirala je mojom stigmatizacijom u medijima, blaćenjem mene i moje porodice, kao i suspenzijom, i vjerovatno otkazom sa posla", kazala je Drobnjak.

Dodala je da je zahvalna svim ljudima koji su uz nju u ovim momentima.

"Među ljudima koji su me podržali ima i mojih poznanika, ali i potpuno meni nepoznatih ljudi. Takođe, zahvalna sam Srpskom nacionalnom savjetu koji me je podržao”, zaključila je Drobnjak.

Marunović: Ne prija nam ovakav publicitet

Danilo Marunović, reditelj prvog LGBT spota u Crnoj Gori, kazao je “Vijestima” da njemu i njegovim prijateljima ne prija publicitet u ovom trenutku.

"Istraga je u toku, dali smo vrlo detaljne iskaze istražnim organima i očekujem da će se ovaj slučaj što prije okončati, tako što će identifikovati i privesti sve počinioce. Takođe, želim da vjerujem da će se one prijave koje su utemeljene sa dužnom pažnjom obraditi i procesuirati, a da će se odbaciti one koje su neosnovane i koje treba da služe da se ovaj slučaj obesmisli.

Ne tražimo, niti nam prija ovakav publicitet i zato nam je vrlo bitno da se slučaj isključivo tretira u institucijama sistema. Bilo bi korektnije da oni koji imaju potrebu za medijskim nastupom prije svega ostvare zakonsku obavezu komunikacije sa istražnim organima”, rekao je Marunović, odgovarajući na pitanje “Vijesti” da li je on sa drugovima podnio prijavu protiv Dijane Drobnjak.

Galerija

Bonus video: