Počeo "FIVB Level 2" trenerski odbojkaški seminar

Seminar je okupio ukupno 34 trenera iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Grčke, a FIVB predavač će biti Johan Hubner iz Austrije
68 pregleda 0 komentar(a)
FIVB odbojkaški seminar za trenere 2018, Foto: OSCG
FIVB odbojkaški seminar za trenere 2018, Foto: OSCG
Ažurirano: 08.06.2018. 20:48h

Međunarodni odbojkaški seminar za trenere “FIVB Coaches Course Level 2“ počeo je danas u Podgorici (Verde complex), i trajaće do 12. juna, u organizaciji Odbojkaškog saveza Crne Gore, a u saradnji sa Svjetskom odbojkaškom federacijom (FIVB).

Seminar je okupio ukupno 34 trenera iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Grčke, a FIVB predavač će biti Johan Hubner iz Austrije.

"OSCG je, zahvaljujući projektu Olimpijske solidarnosti, koji je odobren zahvaljujući aplikaciji Crnogorskog olimpijskog komiteta, obezbijedio sredstva za besplatno učešće na seminaru i smještaj crnogorskih odbojkaških trenera, a podršku u realizaciji ovog seminara pružilo je i Ministarstvo sporta Crne Gore", navodi se u saopštenju OSCG.

Seminar je otvorio Cvetko Pajković, predsjednik OSCG, a učesnike su i naš zlatni olimpijac i bivši odbojkaški reprezentativac Igor Vušurović, zatim predsjednik trenerske komisije OSCG Veselin Vuković i Hubner.

“Čast je i zadovoljstvo da smo organizatori jednog ovakvog seminara, zahvaljujemo se FIVB na dodijeljenoj organizaciji, zahvaljujemo se i Crnogorskom olimpijskom komitetu na pomoći u dobijanju projekta kod Olimpijske solidarnosti, koja je bila uslov za dobijanje seminara, hvala i gospodinu Hubneru, koji je ispred FIVB predavač. Svim učesnicima želim puno uspjeha u radu i nadam se da će ovo uspjeti da valorizuju kroz svoju trenersku karijeru, a takođe i želim da iskoriste vrijeme tokom boravka u Crnoj Gori, odnosno Podgorici, da obnove prijateljstva i da ta prijateljstva budu još prisnija i čvršća”, kazao je Pajković.

Na seminaru su se danas mogla vidjeti mnoga poznata odbojkaška imena, među njima i Dragan Nešić, selektor ženske seniorske reprezentacije Crne Gore, Ivan Joksimović, bivši selektor odbojkaša Crne Gore, nekadašnji trener Budvanske rivijere, zatim Ivan Steljić, nekadašnji kapiten Budućnosti, Ljubiša Ristić, bivši odbojkaš Fridrishafena,Žarko Ristoski, nekadašnji odbojkaš Budvanske rivijere i bivši selektor odbojkaša Makedonije...

Učesnici seminara su Vladimir Milačić, Blažo Dobrković, Ivan Steljić, Žarko Ristoski, Nikola Masoničić, Zlatko Ćaćić, Ivica Šćekić, Antonios Tarlas, Rajko Stijaković, Darko Prebiračević, Mladen Miladinović, Ljubiša Ristić, Časlav Đurović, Nataša Marković, Ana Marković, Sonja Banićević, Dragan Nešić, Marko Radusinović, Predrag Đonović, Ana Raičević, Marko Blagojević, Balša Radulović, Nela Bicić, Zoran Vukčević, Dragan Đorđević, Ognjen Babalj, Srđan Popović, Elvir Barjamović, Aleksandar Milivojević, Marko Bagarić, Vojislav Škorić, Ivan Joksimović, Pavle Drecun, Aleksandar Tošković.

Bonus video: