Navijačima Crne Gore koji su divljali u Italiji zabranjen ulazak u tu zemlju

"U slučaju ponovnog ulaska na italijansku teritoriju, bili bi dužni da odluže osmomjesečnu zatvorsku kaznu"
117 pregleda 18 komentar(a)
navijači, Italija, San Marino, Foto: Savo Prelević
navijači, Italija, San Marino, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.09.2012. 06:56h

Iz područne jedinice karabinjera, u mjestu Noventa di Piave nadomak Venecije, "Vijestima" je saopšteno da su Blagoje Perućica (22) i Bojan Brajović (21) pušteni na slobodu, uz obavezu da napuste državu i zabranu ponovnog ulaska u Italiju.

"U slučaju ponovnog ulaska na italijansku teritoriju, bili bi dužni da odluže osmomjesečnu zatvorsku kaznu", naveo je kapetan karabinjera.

Zabrana ulaska važi i za ostalih 11 crnogorskih državljana protiv kojih je podnijeta tužba za kradju u dizajnerskom "outlet"-u Noventa di Piave.

Crnogorski turisti divljali u Veneciji >>>

Trinaestorica crnogorskih državljana stigli su u šoping centar turističkim autobusom crnogorskih tablica u kojem se nalazilo ukupno 42 putnika.

Iz uprave karabinjera "Vijestima" je saopšteno da je velika većina putnika bilo mlađe dobi, uzrasta od 20 do 38 godina, uz svega nekoliko starijih osoba.

Većina putnika bilo je muškog pola. Kapetan karabinjera rekao je da se radilo o grupi navijača koji su se vraćali sa fudbalske utakmice u Republici San Marino.

"Oni su stigli u outlet velikim turističkim autobusom crnogorskih tablica, parkirali, i odmah se čoporativno zaletjeli u prodavnicu 'Nike' opreme, gdje su počeli masovno da skidaju sigurnosne magnete i izlaze obučeni u ukradenu odjeću i obuću", saopštili su Karabinjeri "Vijestima".

Po dolasku četvorice karabinjera, na poziv osoblja butika, grupa navijača je pokušala da pobjegne ka autobusu, koji su karabinjeri uspjeli da zaustave pred sami polazak.

"Vijesti" su kontaktirale i upravu šoping centra, ali do kraja jučerašnjeg dana nisu primili odgovore na postavljena pitanja.

Bonus video: