Anđela brani primat

Trebinje će danas ponovo biti domaćin najboljih džudista Balkana, ali će zlato braniti samo Anđela Džaković, jer je jedina u podmlađenoj selekciji prošle godine u Beočinu osvojila zlato
65 pregleda 0 komentar(a)
Anđela Džaković, Foto: Privatna arhiva
Anđela Džaković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 15.09.2012. 09:48h

Prije dvije godine u Trebinju, na Balkanskom seniorskom prvenstvu u džudu, Crna Gora je bila najuspješnija sa pet zlatnih medalja.

Trebinje će danas ponovo biti domaćin najboljih džudista Balkana, ali će zlato braniti samo Anđela Džaković, jer je jedina u podmlađenoj selekciji prošle godine u Beočinu osvojila zlatnu medalju.

Crnogorska selekcija ne računa ni na najboljeg džudistu, svjetskog viceprvaka Srđana Mrvaljevića, kojem je neophodan višemjesečni oporavak od upale jetre.

Na spisku selektora Rajka Mrvaljevića (seniori) i Sretena Kipe (seniorke) je 13 reprezentativaca u obje konkurencije. Za seniore će nastupiti: Đorđe Perućica (do 60 kilograma), Nikola Gušić (-66), Aleksandar Nikčević (73), Željko Muminović (-81), Dimitrije Vukotić (-90), Nikola Vulević (-100) i Nikola Milović (preko 100 kilograma).

Kipa je izabrao: Sandru Đaletić (- 48), Mariju Kipu (-52), Tanju Božović (-57), Ivanu Škuletić (-63), Anđelu Džaković (-70) i Mariju Drobnjak (-78).

Eliminacione borbe počinju u deset sati, dok su finala na programu od 18.30 časova.

Borbe se mogu pratiti preko sajta www.judorsrpske.com i http://dzkleotar.com/.

Bonus video: