Hamilton prelazi u Mercedes?

Dogovor je veom blizu I očekuje se da Britanac u narednih desetak dana objavi odluku da od naredne sezone prelazi u Mercedes
59 pregleda 2 komentar(a)
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.09.2012. 17:34h

Šanse da Luis Hamilton napusti Meklaren i preseli se u Mercedes, iz dana u dan postaju sve veće.

Naime, Britanac ozbiljno razmatra mogućnost prelaska u tim Rosa Brona sljedeće sezone, jer je, kako prenosi "Dejli Meil", razočaran odnosom čelnika sadašnjeg tima prema njemu.

Oni tvrde da žele da ga zadrže, a sa druge strane mu nude manje novca za novi ugovor od 15 miliona funti, koliko trenutno zarađuje po sezoni.

"Luis je cijelu svoju dosadašnju karijeru u Meklarenu, i normalno je da britanski tim bio njegov prvi izbor u ovoj situaciji. Međutim, on se osjeća iznevjereno, smatra da ga ne cijene dovoljno u McLarenu, pa sad ozbiljno razmatra i druge ponude. To nije bilo slučaj do prije deset dana", rekao je Hamiltonov bliski prijatelj.

Mercedes je već poslao ponudu za trogodišnji ugovor vrijedan 60 miliona funti.

U ime njemačkog tima pregovora Ros Bron, čoveka koji je radio sa Mihaelom Šumaherom kada je ovaj dominirao “najluđim cirkusom na svijetu”.

Dogovor je veom blizu I očekuje se da Britanac u narednih desetak dana objavi odluku da od naredne sezone prelazi u Mercedes.

Hamilton smatra da mu se uz Brona otvara mogućnost da postane jedan od najuspješnijih vozača Formule 1 u istoriji.

Bonus video: