Mještani Kočana traže "ležeće policajce": Za dvije godine poginulo četvoro

„Ulicom prolazi đački autobus, a i veliki je broj djece koja tom ulicom idu pješke do škole..."
106 pregleda 1 komentar(a)
nezgoda, Kočani, Nikšić, Foto: Privatna arhiva
nezgoda, Kočani, Nikšić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 08.06.2018. 18:09h

Stanari Krupačke ulice broj 63 iz nikšićkog naselja Kočani više puta su se obraćali nadležnima u Opštini sa molbom da se u toj ulici postave usporivači brzine, ležeći policajci, jer su zbog nesavjesne vožnje pojedinaca često izloženi opasnosti.

„Ulica je duga kilometar i po i ovdje se nalazi oko 200 kuća. Opštini smo se obraćali pet puta sa molbom da se postave ležeći policajci ne bi li makar malo uticali na vozače da smanje brzinu, ali niko nam nije odgovorio“, kazali su mještani „Vijestima“.

Prema njihovim riječima ljeti se maltene svaki peti dan dogodi saobraćajna nezgoda, a u zadnje dvije godine u saobraćajnim udesima poginulo je njih četvoro.

„Ulicom prolazi đački autobus, a i veliki je broj djece koja tom ulicom idu pješke do škole. U nedjelju veče čovjek je automobilom uletio u dvorište komšije, čitavu ogradu uništio, čak je stub težak oko 150 kilograma bacio 30 metara. Srećom, niko nije stradao“, kazao je jedan od mještana.

Novi ležeći policajci postavljeni su u svim ulicama koje se nalaze u blizini vaspitno-obrazovnih i zdravstvenih ustanova.

“Novi usporivači brzine nijesu nabavljani od 2016. godine i ne znamo kada će biti nabavljeni, tako da jedino što možemo za sada da uradimo je da postavimo odgovarajuću signalizaciju i da policiji skrenemo pažnju da češće u tom dijeluKočana kontroliše saobraćaj”, kazao je Milan Bošković iz Sekretarijata za saobraćaj i komunalne poslove.

Bonus video: