Stanišić se oglasio iz zatvora: Voli vas ovaj ludi čovjek

Osumnjičeni za računarsku prevaru demantovao svog advokata - da ne zna ni Fejsbuk da koristi
634 pregleda 52 komentar(a)
Vidoje Stanišić, FB, Foto: Printscreen
Vidoje Stanišić, FB, Foto: Printscreen
Ažurirano: 14.09.2012. 11:28h

Vidoje Stanišić, jedan od osmorice optuženih za računarsku prevaru i hakovanje bankarskih računa, opovrgao je izjavu svog advokata Božine Banovića, koji je kazao da su njegovi klijenti - informatički nepismeni i da vjeruje da ne znaju sami ni Fejsbuk da koriste.

Uprkos tome što se od 6. septembra nalazi u pritvoru Istražnog zatvora Podgorica, gdje nikako ne bi smio imati pristup internetu, aktivan na društvenoj mreži Fejsbuk.

U ponedjeljak, 10. septembra, nekoliko puta komentarisao je fotografiju koju je tog dana na njegov profil postavila izvjesna M. P. , a na kojoj se vidi kako ga policija privodi.

Fotografiju, na kojoj je prikazano Stanišićevo hapšenje, lajkovalo je više od 300 njegovih prijatelja, a nekoliko njih ispod rugalo se policajcu koji ga privodi.

Prvi od šest komentara koje je on tog dana postavio je - "voli vas ovaj ludi čovjek".

Ako se dokaže da je Stanišić fejsbučio iz pritvora, on bi, prema pravilniku o kućnom redu, trebalo da bude disciplinski kažnjen.

Ako se dokaže da je Stanišić fejsbučio iz pritvora, on bi, prema pravilniku o kućnom redu, trebalo da bude disciplinski kažnjen

Stanišić se 5. septembra, nakon pet dana bjekstva predao policiji, a sjutradan mu je određeno do 30 dana pritvora.

Tog dana njegovom bratu Radoslavu policija je oduzela automobil "porše kajen" koji su Stanišići sakrili kada im je policija, nekoliko dana prije toga zaplijenila vozila za koja se sumnja da su pribavljena ovim krivičnim djelom.

"Službenici Uprave policije su, od 21. avgusta do 5. septembra od osumnjičenih i trećih lica privremeno oduzeli četiri putnička motorna vozila veće vrijednosti – dva vozila 'hamer', 'mercedes SL 360' i 'porše kaen'", saopšteno je iz policije.

Za Vidoja Stanišića se sumnja da je podigao oko 150.000 eura od ukupno podignuta 195.474 eura sa računa crnogorskih banaka.

U policijskoj akciji 31. avgusta uhapšeni su Zagoričani braća Nikola (24) i Nebojša (26) Marković, njihov drug Bojan Pejović (25), "hakerski mozak" Beograđanin Miloš Čujović, te Dragan Kovačević (32), Radonja Vulević (30) i Slađana Medenica (27) iz Kolašina.

"Ova grupa je na račune u Crnoj Gori transferisala 488.200 švajcarskih franaka (406.426 eura) i 555.428,28 eura, koji su blokirani od nadležnih državnih organa Crne Gore", saopštila je policija 31. avgusta kada su u akciji “Fokus” uhapšeni osumnjičeni.

Bonus video: