Varvari na slobodi, prijava protiv Vujoševića

Odmah po puštanju iz pritvora, Ražnatović je otišao u Klinički centar, gdje mu je konstatovan prelom šake, koji je, navodno, zaradio u tuči
376 pregleda 45 komentar(a)
Ažurirano: 14.09.2012. 10:55h

Podgoričani Nikola Ražnatović (21) i Draško Mirković (22), članovi navijačke grupe “Varvari”, koji su osumnjičeni da su u noći između nedjelje na ponedjeljak, u Ulici Novaka Miloševa, sa nekoliko drugova napali reditelja Danila Marunovića, glumca Todora Vujoševića i njihovog prijatelja Mirka Boškovića, novinara RTCG, pušteni su juče na slobodu, saznaju “Vijesti”.

Huligani tukli reditelja, glumca i novinara >>>

Odluku o puštanju mladića donijelo je vijeće Osnovnog suda. Odmah po puštanju iz pritvora, Ražnatović je otišao u Klinički centar, gdje mu je konstatovan prelom šake, koji je, navodno, zaradio u tuči.

Advokat osumnjičenih Varvara Pavle Radonjić kazao je da je Ražnatović potom podnio krivičnu prijavu protiv Vujoševića, za nanošenje teških tjelesnih povreda.

Radonjić je kazao da je Vujošević kod tužioca priznao da je, braneći se, nogama udarao napadače. On je rekao “Vijestima” da je podignuta optužnicu protiv Mirkovića, Ražnatovića za nasliničko ponašanje.

“S obzirom na to da sve ide u skraćenom postupku, napisana je optužnica za krivično djelo za koje je predviđena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina zatvora”, rekao je Radonjić.

Istakao je da su se pred tužiocem i policijom njegovi klijenti branili ćutanjem.

“Na osnovu izjava svjedoka imam saznanja da je Vujošević započeo tuču. Marunović, Vujošević i Bošković su, prema tvrdnjama svjedoka, išli iza Ražnatovića, Mirkovića i za sada nepoznate osobe.

Vujošević je prilikom prolaska zakačio ramenom Ražnatovića, a onda ga i udario glavom”, istakao je Radonjić. On je pohvalio odluku vijeća Osnovnog suda, koje kako kaže “kao tužilaštvo nije podleglo pritisku”.

Galerija

Bonus video: