Subačev se zakleo da nikad nije švercovao kokain

"Znate, život pomoraca je dosta težak. Od njih nije bilo predloga upućeni meni što se tiče nekog nezakonitog posla"
308 pregleda 2 komentar(a)
Saša Subačev, Foto: Arhiva Vijesti
Saša Subačev, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 13.09.2012. 15:48h

“Kunem se u svoje dvoje djece da nikada nisam uzeo bilo šta što se kosi sa zakonom. Nisam imao kontakata sa drogom. Nikada u životu nisam uzeo i prenosio bilo kakvu drogu ili psihoaktivnu supstancu. Nisam je ni unio a ni iznio sa broda. Nisam bio član kriminalne organizacije, kako se navodi u optužnici”, izjavi je danas u svojoj odbrani pomorac Saša V. Subačev (51) iz Bara, koji je optužen da je kao član međunarodne kriminalne organizacije, brodom švercovao pakovanja kokaina od po 10 i 11 kilograma.

On je pred specijalnim vijećem u Višem sudu u Podgorici kojim predsjedava sudija Valentina Pavličić iznio odbranu, ali je odbio da odgovara na pitanja.

Prema optužnici zamjenika specijalnog tužioca Darka Đukića, pomorac Saša Subačev je od početka februara 2005. pa do 1. avgusta 2006. u zemljama Zapadne Evrope, prenosio kokain kao pripadnik kriminalne organizacije, te da su kupovali i prenosili kokain u Italiju, Belgiju, Švedsku i ostale zemlje EU.

Prema optužnici, Subačev je kao pomorac zaposlen na brodu “Pegy” kompanije “MSC”, po upustvu, telefonom ugovorio sa prenošenje pakovanja od 10 do 11 kilograma kokaina.

“Jedino u optužnici je možda tačno da sam unazad dvije-tri godine, upoznao se sa djevojkom Paolom i njenim prijateljem Batkom. Družili smo se u Belgiji u restorane i tu smo upoznali interesantne žene i ljude. Tada smo konzumirali veću količinu alkohola. Znate, život pomoraca je dosta težak. Od njih nije bilo predloga upućeni meni što se tiče nekog nezakonitog posla. Razgovarao sam sa rođakom ove Paule. Ja sam taj razgovor sebi dozvolio dosta nepromišljeno ne razmišljajući o posljedicama da može doći do ovoga. To je Dragoljub Striković, kojeg nikada nisam vidio, sa kojim sam razgovarao. Shvatio sam donekle iz razgovora sa njim da je njegovo interesovanje vezano za luke u Australiji, a ne luke u Italiji. Iz razgovora sa Strikovićem stekao sam utisak da se ne radi o kokainu, već o nekim tabletama, koje su vjerovatno zabranjene, i to količina od 100 hiljada komada. Nisam imao nikakve namjere da prenosim drogu. Ne znam o tome kako se prenosi."

Bonus video: