Akcija Fokus: Uhapšen Saša Klikovac (29)

"Ovo lice se sumnjiči da je počinilo krivična djela računarska prevara i kriminalno udruživanje", saopšteno je iz Uprave policije
235 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 13.09.2012. 12:18h

Podgorička policija uhapsila je u nastavku policijske akcije "Fokus" Sašu Klikovca (29) koji se nalazio u bjekstvu.

Klikovac je uhapšen oko 13 časova u blizini Kombinata Aluminijuma Podgorica.

"Ovo lice se sumnjiči da je počinilo krivična djela računarska prevara i kriminalno udruživanje. Osumnjičeni S.K. će uz krivičnu prijavu, biti sproveden Zamjeniku višeg državnog tužioca u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela", saopšteno je iz Uprave policije.

U policijskoj akciji "Fokus" 31. avgusta uhapšeni su Zagoričani braća Marković Nikola (24) i Nebojša (26), njihov drug Bojan Pejović (25), "hakerski mozak" Beograđanin Miloš Čujović (27), te Dragan Kovačević (32), Radonja Vulević (30) i Slađana Medenica (27) iz Kolašina.

Član ove grupe Vidoje Stanišić uhapšen je 6. septembra.

Kriminalna grupa je, kako se sumnja, u dužem periodu vršeći krivična djela koja im se stavljaju na teret, sa računa otvorenih kod crnogorskih poslovnih banaka, podigla novac u iznosu 195.474 eura, a takođe istim krivičnim djelom na račune u Crnoj Gori transferisala iznos od 488.200 švajcarskih franaka i 555.428 eura, koje su blokirane od strane nadležnih državnih organa Crne Gore.

Bonus video: