Dabović: Zaboravimo meč u Trikali

"Svi polažemo mnogo nade i očekujemo mnogo od turnira u Finskoj. Još od povratka iz Grčke smo glavama u Finskoj, i to se primjećuje", kaže za “Vijesti” tehničar Simo Dabović
2 komentar(a)
Simo Dabović, Foto: Cev.lu
Simo Dabović, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 14.09.2012. 09:08h

Da li je grčka Trikala bila samo iluzija, ili je nagovijestila velike mogućnosti crnogorskih odbojkaša, biće jasno nakon turnira u finskoj Vanti – izabranici Ivana Joksimovića su na prvom kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo upisali dvije maksimalne pobjede u tri meča (protiv Grčke i Rumunije), dok je poraz od Finske, praktično, anulirala pobjeda Grčke nad Finskom.

Crna Gora je, tako, ne samo u igri za drugo mjesto u grupi D, što je i bio cilj, već ima i šanse da se domogne i prvog mjesta i direktnog plasmana na šampionat Evrope, koji se naredne godine održava u Poljskoj i Danskoj. Uoči drugog od dva kvalifikaciona turnira, “crveni”, naime, imaju isti broj bodova kao prvi favorit Finska (po šest). Problem je, međutim, što je pobjedom protiv Finske i Grčka u igri sa pet bodova (Rumunija je bez bodova), što znači se tri tima ravnopravno bore za dva mjesta…

"S obzirom na to da smo nikad bliže nekom barazu ili, da ne budem preambiciozan, direktnom plasmanu na EP, svima su nam porasli apetiti. Svi polažemo mnogo nade i očekujemo mnogo od turnira u Finskoj. Još od povratka iz Grčke smo glavama u Finskoj, i to se primjećuje", kaže za “Vijesti” tehničar reprezentacije Simo Dabović.

Dabović ističe da je na drugom turniru najbitnije da se ne žuri, već da se “što hladnije glave dočekaju utakmice”.

"Možda nas je dobar rezultat u Grčkoj malo digao. Zato se nadam daćemo ovog puta pokazati zrelost i da će se sve odvijati u našu korist", dodaje Dabović.

Crnogorska ekspedicija je juče stigla u Vantu, a po povratku iz Trikale je trenirala u Baru, iako je prvobitni plan bio da se ostane u Draču, kako bi odatle krenuli za Tiranu, a onda nastavili za Finsku.

Crna Gora na startu turnira, danas od 14 časova po našem vremenu (15 po lokalnom) igra protiv Grčke. To bi mogao biti presudan meč za drugo mjesto, a u slučaju pobjede bi naši seniori dobili priliku da sa Fincima, u posljednjem kolu, odlučuju o direktnom plasmanu na EP. U Trikali je bilo 3:0 za Crnu Goru, alit a pobjeda mora da se zaboravi…

"Sve je otvoreno, vrlo lako može sve da padne u vodu, tako da je ovaj turnir pri a za sebe. Turnir u Grčkoj moramo da zaboravimo što prije, rezulat protiv Grčke ne zna i ništa posebno, pošto su oni dan nakon poraza od nas pokazali kakav karakter i kvalitet imaju, pošto su favorizovane Fince bacili na koljena sa glatkih 3:0. Najbitnija je prva utakmica, i samo prvoj sljedećoj i treba da mislimo, pa ćemo vidjeti dokle ćemo stići. Nadam se najboljem svakako", zaključio je Dabović, uz napomenu da osim manjih bolova u mišićima, vjerovatno od puta i napora, čitava ekipa zdrava i spremna dočekuje turnir u Finskoj.

Raspored

Petak

Grčka – Crna Gora (14.00)

Finska – Rumunija (17.00)

Subota

Crna Gora – Rumunija (14.00)

Grčka – Finska (17.00)

Nedjelja

Rumunija – Grčka (14.00)

Finska – Crna Gora (17.00)

Bonus video: