Ako budu kompletne, odbojkašice se nadaju jednoj pobjedi

I da su kompletne, crnogorske odbojkašice, realno, u konkurenciji Belgije, Francuske i Slovenije ne bi imale šanse da se izbore za jedno od prva dva mjesta u grupi
1 komentar(a)
Ažurirano: 14.09.2012. 09:51h

Sa tri poraza i bez osvojenog seta na kvalifikacionom turniru u Mariboru, sa lošim zdravstvenim biltenom, odbojkašice Crne Gore drugi turnir kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj i Švajcarskoj, koji se igra u belgijskom Kortrijku, dočekuju sa realnim ambicijama - da pokušaju da makar ostvare jednu pobjedu, što izabranicama Vladimira Rackovića nije pošlo za rukom u prethodnim akcijama.

"Mislimo da je sada prava prilika za to u meču protiv Slovenije. Mnogo bolje poznajemo ekipe u odnosu na prvi turnir, kada nismo znali od koga nam prijeti opasnost", kaže selektor Racković.

I da su kompletne, crnogorske odbojkašice, realno, u konkurenciji Belgije, Francuske i Slovenije ne bi imale šanse da se izbore za jedno od prva dva mjesta u grupi, koja vode direktno na EP, odnosno u baraž.

S obzirom na to da je prvi turnir zbog zdravstvenih razloga preskočila libero Marina Šušter (umjesto nje se ekipi priključila korektor Nikoleta Perović), te da Ksenija Ivanović i dalje ima problema sa ramenom (zbog čega je preskočila kompletne pripreme), Tatjana Bokan sa kvadricepsom (povrijedila se na prvom meču turnira u Sloveniji), a Marija Milović sa koljenom (pogoršala raniju povredu, pa uopšte nije igrala na prvom turniru), onda je jasno da će “crvene” imati velikih problema sa upišu prvijenac u ovim kvalifikacijama.

"Ukoliko se popravi zdravstveni bilten, vjerujemo da ćemo pružiti jači otpor protivnicima nego što je to bio slučaj u Sloveniji. Nadam se da ćemo do prvog meča sanirati sve povrede. Veoma nam je u ovim utakmicama važno da se Ksenija Ivanović i Tanja Bokan oporave, jer ćemo tada moći da zaprijetimo reprezentaciji Slovenije", dodao je Racković.

Uoči drugog turnira, u kvalifikacionoj grupi E vodi Francuska sa devet bodova, Belgija ima šest, Francuska tri, dok je Crna Gora bez bodova.

Raspored

Petak

Crna Gora – Slovenija (17.00)

Belgija – Francuska (20.30)

Subota

Slovenija – Francuska (17.00)

Belgija – Crna Gora (20.30)

Nedjelja

Francuska – Crna Gora (15.00)

Belgija – Slovenija (18.30)

Bonus video: