Miličković protiv Glavnog grada: Traže da saslušaju bageristu

Miličkovići su danima stajali na svom imanju ne dozvoljavajući eksproprijaciju i tvrdeći da je ona rađena nezakonito
164 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 12.09.2012. 17:25h

Iako se ni juče u Sudu za prekršaje nijesu pojavili predstavnici Glavnog grada, podnosioci prekršajne prijave protiv vlasnika imanja na trasi miniobilaznice Vasilija Miličkovića, kao ni svjedok bagerista Jagoš Bukilić, sudija Milanka Kaluđerović insistirala je da se u tom postupku održi još jedan pretres.

Ona smatra da je 25. septembra, za kada je zakazala novi pretres 25. septembra, neophodno saslušati begeristu Bukilića.

Miličković je ironično rekao sudiji da je pred njom veoma delikatan zadatak i da ukoliko ona insistira na saslušanju bageriste, onda i on insistira na saslušanju “podgoričkog vezira”.

“Da ne pominjem opet sve maltretiranje koje sam preživio, ja bih njih da pitam jesu li mi imovinu platili, jesu li mi vratili oduzetu robu, i kako se oni danas osjećaju pred građanima”, rekao je Miličković.

Službenica Direkcije za imovinu Sonja Čejović ponovila je juče da je eksproprijacija i uvođenje u posjed urađeno u skladu sa zakonom.

Porodica Miličković pokrenula je postupak u podgoričkom Osnovnom sudu i traži preko 300 hiljada eura naknade materijalne i nematerijalne štete zbog nezakonite eksproprijacije, nezakonitog lišavanja slobode, povrede prava ličnosti, duševnih bolova i pretrpljenog straha i zdrastvenih problema koji su uslijedili povodom spornog oduzimanja njihovog zemljišta u maju prošle godine.

Miličkovići su danima stajali na svom imanju ne dozvoljavajući eksproprijaciju i tvrdeći da je ona rađena nezakonito, što su kasnije potvrdili i Ministarstvo finansija i Upravni sud.

Vasilije Miličković hapšen je tri puta, a njegova kćerka jednom zbog ometanja javnog reda i mira i dobili su tri novčane i jednu kaznu zatvora.

Vijeće suda za prekršaje ukinulo je te presude, a u ponovljenom postupku su dva prekršajna procesa protiv njih obustavljena.

Galerija

Bonus video: