Od Šofranca ni traga ni glasa

Sumnja se da je Šofranac prije dva dana ispalio nekoliko hitaca na kik boksera Gorana Radonjića i tri Podgoričanina
469 pregleda 13 komentar(a)
Marko Šofranac, Goran Radonjić, Maksim, Foto: Zoran Đurić
Marko Šofranac, Goran Radonjić, Maksim, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 12.09.2012. 07:48h

Policija je i juče tragala za Markom Šofranacem Šolem zbog sumnja da je prije dva dana ispalio nekoliko hitaca na kik boksera Gorana Radonjića i Podgoričane Aleksandra Joksimovića, Miliku Vukilića i Dalibora Globarevića.

Šofranac je tog dana navodno sjedio u nekom od kafića u dvorišnoj strani zgrade “Maxim”, između Moskovske ulice i Bulevara Džordža Vašingtona, a kada su se pojavili Radonjić, Joksimović, Vukilić i Globarević u njihovom pravcu ispalio je nekoliko metaka iz pištolja, a zatim pobjegao kroz jedan od portuna.

Sagovornik “Vijesti” iz Sektora kriminalističke policije sinoć je kazao da je policija pojačala kontrolu saobraćaja, kao i da su službenici Podgoričke policije, ali i njihove kolege iz ostalih sektora u većem broju na terenu i da tragaju za njim.

Šofranac otvorio vatru na Radonjića i drugove >>>

“U saradnji sa nadležnim državnim tužiocem pokušavamo da rasvijetlimo događaj. Imamo izjave lica koja su bila tu, ali tek kada se čuje i druga strana možemo imati izvjesnost kako se nešto dogodilo”, kazao je sagovornik “Vijesti” i dodao da će se pregledati lokacije u blizini mjesta na kome je bila pucnjava, kako bi se vidjelo na kojim objektima je bilo nadzornih kamera i da li je na njima nešto zabilježeno.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, oni su na mjestu pucnjave pronašli dvije različite čaure i posumnjali da je još neko, osim Šofranca pucao iz pištolja, zbog čega je od Radonjića, koji je inače član Glavnog odbora DPS-a, Joksimovića, Vukilića i Globarevića, uzeta parafinska rukavica. Prema nezvaničnim informacijama, njih četvorica u policiji su tvrdili da nisu upotrebljavali oružje, a preksinoć su, nakon saslušanja kod tužioca pušteni.

Pucnjava u blizini Male pijace, epilog je, tvrde sagovornici "Vijesti", svađe Šofranca i jednog od vlasnika podgoričkog kafea "Grand" Ranka Ubovića. On je, navodno, prije 20-ak dana, stao u Ubovićevu odbranu, kada je vlasnika “Granda” provocirao Šofrančev drug, izvjesni Švarc iz kvarta Preko Morače.

Šofranac je i minulog vikenda, navodno, pravio probleme u “Grandu”, ali je u okršaju sa dvojicom momaka iz Ubovićevog obezbijeđenja izvukao deblji kraj. Nakon toga, navodno im je prijetio, rekavši da se neće završiti na tome, kazali su sagovornici “Vijesti”, bliski Uboviću i četvorici mladića.

Oni su tvrdili da je neko Radonjiću, Joksimoviću, Vukiliću i Globareviću dok su sjedjeli u “Grandu” javio da je Šofranac u kafiću kod Male pijace, nakon čega su oni pošli tamo.

“Kada su mu prišli, počeo je da puca", kazao je sagovornik "Vijesti”.

Bonus video: