Brola će tražiti u Londonu zbog tužbe Vanje Ćalović

Ćalović tereti Brola da je, u krivičnom postupku u kojem je ona oslobođena optužbi za klevetu, dao lažan iskaz
7 komentar(a)
Ažurirano: 11.09.2012. 15:22h

Početak suđenja po privatnoj tužbi izvršne direktorke Mreže za afirmaciju nevladinog sektora Vanje Ćalović, protiv bivšeg člana Upravnog odbora Željezare AD Nikšić Danijela Brola, optuženog za davanje lažnog iskaza, opet je odložen, jer okrivljeni nije pronađen u Crnoj Gori.

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Maja Zeković zatražila je da se Brolu, putem međunarodne pravne pomoći uputi sudski poziv na adresu u Londonu i zakazala suđenje za šesti decembar.

Sudija je pročitala dopis nikšićke policije u kojem se navodi da Brol nema prijavljeno prebivalište u tom gradu i da je imao prijavljen privremeni boravak od septembra do novembra 2010.

Ćalović tereti Brola da je, u krivičnom postupku u kojem je ona oslobođena optužbi za klevetu, po privatnoj tužbi MNSS BV iz Amsterdama i nikšićke Željezare, u svojstvu svjedoka, dao lažan iskaz s namjerom da joj nanese štetu i uzrokuje osuđujuću presudu.

"Brol je tvrdio da su off shore kompanije prekomorske kompanije i da ćerka kompanije Željezare Nikšić u Amsterdamu nije off shore kompanija, da je nikšićka Željezara za 2009. platila sve poreze i doprinose po dospijeću, da zbog izjave Ćalović kasni instalacija opreme u Željezari i da razvoj kompanije nije onakav kakav se očekivao zato što su ljudi s kojima je kompanija poslovala izgubili povjerenje u kompaniju", navodi se, između ostalog, u optužnici.

Ćalović je podnijela i krivičnu prijavu protiv zamjenika osnovnog državnog tužioca Zorana Vučinića, koji je smatrao da nema osnova da se Brol, po službenoj dužnosti, goni za davanje lažnog iskaza.

Galerija

Bonus video: