Jubilej za jubilejom u Nikšiću

234 pregleda 1 komentar(a)
Kristina Radović, Vjera Nikolić, Foto: Svetlana Mandić
Kristina Radović, Vjera Nikolić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 05.11.2018. 08:14h

Ova godina, kada je Nikšić u pitanju, je godina jubileja. Nakon obilježavanja pet decenija postojanja i rada Književne zajednice „Vladimir Mijušković“ i 120 godina „Zahumlje“ i Muzička škola „Dara Čokorilo“ obilježava značajan jubilej - 70 godina uspješnog rada, tako da će novembarski repertoar biti u znaku njihove svečane akademije i 15. Međunarodnog festivala glumca.

Direktorica Muzičke škole, Vjera Vuković, podsjetila je na konferenciji za novinare, da je ta ustanova od školske 2010/11. pored osnovne počela da realizuje i obrazovne programe srednje škole.

Predstavom „Kako misliš mene nema?“, teatra Exit iz Zagreba, 26.novembra biće svečano otvoreno 15. izdanje Međunarodnog festivala glumca koje će trajati do 2. decembra. Ljubitelji pozorišne umjetnosti moći će da tokom sedam festivalskih večeri odgledaju sedam predstava, od kojih su šest u takmičarskom dijelu. Pored pomenute predstave biće izvedene i „Penelopijada“, „Narodni poslanik“, „Ljubavne poze istorije“, „Kralj Lir“, „Konstelacije“, dok će dodjela nagrada i zatvaranje biti upriličeno 2. decembra predstavom Nikšićkog pozorišta „Crna kutija“.

Prema riječima Kristine Radović tokom novembarskog repertoara biće organizovane pjesničke večeri, promocije knjiga, izložbe, kao i prikazivanje filma “Južni vetar”, dok će najmlađi moći da uživaju u animiranim 3D projekcijama “Fantastično putovanje u Oz” i “Kondorito - Avantura u svemiru”.

Bonus video: