LJUDSKA PRAVA

Ambasada Kanade osudila napad na Marunovića, Vujoševića i Boškovića

Ambasada Kanade je uvjerena da će državni organi Crne Gore brzo i efikasno sprovesti istragu o sinoćnjem napadu i privesti počinioce pravdi
7 komentar(a)
Danilo Marunović, Mirko Bošković, Foto: Boris Pejović
Danilo Marunović, Mirko Bošković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.03.2019. 18:40h

Ambasada Kanade osuđuje brutalni napad na Darka Marunovića i Todora Vujoševića, reditelja i glumca u spotu "Mi smo dio ekipe", kao i na novinara Mirka Boškovića, saopšteno je iz ambasade.

Spot "Mi smo dio ekipe" je bio dio projekta "U redu je biti drugačiji", koji je realizovao Centar za građansko obrazovanje, a koji je Ambasada Kanade podržala iz Kanadskog fonda. 

"Kroz podršku ovom projektu smo željeli da doprinesemo unaprjeđenju kulture ljudskih prava a koja je neizostavni element uspješnog razvoja demokratskog društva u Crnoj Gori, čije napore da postane punopravni član evro-atlantske zajednice naroda snažno i istrajno podržavamo. 

Drobnjak: Vujošević je prvi glavom udario jednog od Varvara >>>

Duboko sam ožalošćen zbog činjenice da su mladi ljudi koji su učestvovali u projektu koji je imao za cilj dalje jačanje društvenih potencijala vaše zemlje postali žrtve bezumnog nasilja. Svim povrijeđenima želim brz oporavak", izjavio je ambasador Kanade Roman Vaščuk. 

Ambasada Kanade je uvjerena da će državni organi Crne Gore brzo i efikasno sprovesti istragu o sinoćnjem napadu i privesti počinioce pravdi.

"Kanada će nastaviti da podržava aktivnosti na daljem jačanju svijesti o važnosti punog poštovanja ljudskih prava i uvažavanja različitosti svakog pojedinca", navodi se u saopštenju.