Suđenje za ubistvo policajca: Maltretirali su svjedoka u policiji?

Brodarevac Redžep Sinančević ispričao je da ga je “bjelopoljska policija tukla i maltretirala, da mu je jedan inspektor stavljao pištolj u usta, tražeći da prizna da je vidio da je Enis Memić (33) vozilom usmrtio policajca Irfana Kujovića”
201 pregleda 3 komentar(a)
Enis Memić, Foto: Jadranka Ćetković
Enis Memić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 08.06.2018. 14:43h

Brodarevac Redžep Sinančević ispričao je da ga je bjelopoljska policija tukla i maltretirala, da mu je jedan inspektor stavljao pištolj u usta, tražeći da prizna da je vidio da je Enis Memić (33) vozilom usmrtio policajca Irfana Kujovića.

On je to izjavio juče u bjelopoljskom Višem sudu u nastavku suđenja Memiću za teško ubistvo policajca Kujovića u julu 2015. godine.

Ispričao je da je 22. jula išao do Podgorice sa braćom Memić, ali da im se pridružio, ne u Brodarevu, već u Bijelom Polju, odakle je trebalo da pođe i njegova djevojka Mejra.

Pojasnio je da je Mejra odustala od puta do Podgorice sa njima trojicom, te da se on Memićima pridružio u Bijelom Polju.

Sa njima se nije vratio nazad, već sa Mejrinom sestrom Mirelom i njenim suprugom, koji su ga svojim vozilom prevezli do Bijelog Polja.

O ubistvu policajca Kujovića je saznao kasnije iz medija.

Tvrdio je da je u vrijeme ubistva bio u Podgorici.

U tužilaštvu je tvrdio da se za put do Podgorice sa Memićima dogovorio u Brodarevu, dan ranije, dok je juče kazao da je to odlučio nakon dolaska u Bijelo Polje, ostajući pri jučerašnjem iskazu.

Ranije je tvrdio da je bio suvozač kod Enisa Memića, dok je juče kazao da je sjedio pozadi, a da su se njih dvojica ‘svaki čas’ smjenjivali za volanom.

Uz to, u tužilaštvu je govorio da su putovali crnim vozilom “golf 3”, juče je rekao sivim, pojašnjavajući, na kraju je bio jednobojni- i crn i siv.

Prema optužnici, Memić je 22. jula 2015. oko 19.45, na regionalnom putu Slijepač most - Pavino Polje, upravljajući neregistrovanim vozilom “golf 2”, usmrtio saobraćajnog policajca Kujovića, koji je pokušao da ga zaustavi.

Bonus video: