Šofranac otvorio vatru na Radonjića i drugove

Pucnjava, tvrde sagovornici "Vijesti", epilog je svađe Šofranca i jednog od vlasnika podgoričkog kafea "Grand"
745 pregleda 30 komentar(a)
Ažurirano: 11.09.2012. 16:55h

Podgorička policija traga za Markom Šofrancem zbog sumnje da je juče oko 13 sati iz pištolja pucao na kik boksera Gorana Radonjića i Podgoričane Aleksandra Joksimovića, Miliku Vukilića i Dalibora Globarevića.

Nakon višesatnog saslušanja, njih četvorica puštena su kasno sinoć, a naknadno će se, kako je “Vijestima” rečeno u policiji, utvrditi da li su i oni u obračunu potezali oružje i pucali.

Policija je uzela parafinsku rukavicu i pregleda snimke sa nadzornih kamera objekata u blizini mjesta na kom je bila pucnjava.

Šofranac je hice ispalio u dvorišnoj strani zgrade "Maxim", između Moskovske ulice i Bulevara Džordža Vašingtona, a zatim pobjegao kroz jedan od portuna...

Očevici pucnjave juče su kazali "Vijestima" da su u prolazu zgrade odjednom čuli viku, a zatim pucnjavu i vidjeli kako jedan mladić bježi pred četvoricom.

Pucnjava u blizini Male pijace, epilog je, tvrde sagovornici "Vijesti", svađe Šofranca i jednog od vlasnika podgoričkog kafea "Grand" Ranka Ubovića.

Prolaz kuda je pobjegao Šofranac

On je, navodno, prije 20-ak dana, stao u Ubovićevu odbranu, kada je vlasnika “Granda” provocirao Šofrančev drug, izvjesni Švarc iz kvarta Preko Morače.

U tom sukobu nekako su se zakačili kik bokser Radonjić i Šofranac, ali se gužva, kako je “Vijestima” rečeno, stišala zahvaljujući Uboviću.

Izvor “Vijesti” tvrdi da je Šofranac proteklog vikenda, ničim izazvan, opet došao u Ubovićev kafe, gdje je počeo da”mlatara rukama, viče i prijeti”.

Jedan od momaka iz Ubovićevog obezbjeđenja tada je pokušao da popriča sa Šofrancem, a kada ta metoda nije uspjela, Šofranac je navodno dobio batine.

Nakon što je, u okršaju sa dvojicom momaka iz Ubovićevog obezbijeđenja izvukao deblji kraj, Šofranac je, prema istom izvoru, prijetio, rekavši da se neće završiti na tome.

Izvor “Vijesti” tvrdi da je Šofranac proteklog vikenda, ničim izazvan, opet došao u Ubovićev kafe, gdje je počeo da”mlatara rukama, viče i prijeti”

"Neko je momcima iz obezbjeđenja juče oko 13 sati, dok su sjedjeli u "Grandu" javio da Šofranac u kafiću kod Male pijace i pošli su tamo. Navodno kada su mu prišli, počeo je da puca", kazao je sagovornik "Vijesti" blizak Uboviću i momcima koji rade u njegovom obezbijeđenju.

Informacije o incidentu u "Grandu" , uprkos tome što ih je više sagovornika bliskih Uboviću potvrdilo, sinoć nije bilo moguće provjeriti sa njim. On nije želio razgovarati sa novinarem "Vijesti", već je nakon što mu se novinar predstavio, rekao samo "zbogom, zbogom".

Iz Uprave policije "Vijestima" je sinoć rečeno da čekaju izjašnjenje osnovnog tužioca o događaju, nakon čega će se odrediti dalje postupanje.

"Više tužilaštvo sinoć se izjasnilo da ovo nije njihova nadležnost i spustilo predmet na Osnovno tužilaštvo. Sada čekamo stav osnovnog tužioca", kazao je sagovornik "Vijesti" iz policije.

Isti izvor kazao je da su se Joksimović i Vukilić juče sami javili policiji, a da su Radonjić i Globarević privedeni na saslušanje.

Prema nezvaničnim informacijama, oni su i prijavili policiji da je Šofranac pucao na njih i podnijeli prijavu protiv njega.

Čeka ga suđenje i za incident na bazenu

Šofranac je sa grupom Zagoričana u julu učestvovao u incidentu na podgoričkom bazenu.

Toj grupi 16. oktobra pred sudijom podgoričkog Osnovnog suda Nadom Rabrenović, počeće suđenje. Grupa Zagoričana, Dražen i Aleksandar Boričić, Luka Milić, Radoslav i Vidoje Stanišić, Bojan Pejović i Šofranac optuženi su za nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda zaposlenima na bazenu Gojku Mijoviću i Zoranu Vukčeviću i posjetiocu bazena Ivanu Aligrudiću.

Iako su posjetioci bazena tvrdili da im je jedan od Zagoričana, Luka Milić, prijetio pištoljem u optužnici nema krivičnog dijela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, već se u optužnom predlogu navodi da su ih tukli nogama i rukama.

Galerija

Bonus video: