Krao u Baru, pa stvari slao ženi u Jagodinu?

Miodrag Racić, kojeg poznanici zovu Jagodinac, ukradene stvari slao je ženi, koja živi u Jagodini
7 komentar(a)
ukradene stvari, Foto: Uprava policije
ukradene stvari, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 10.09.2012. 19:40h

Policija je uhapsila Miodraga Racića (61) iz Jagodine, osumnjičenog da je počinio najmanje 30 krađa na teritoriji opštine Bar.

Racić, koji je radio kao “Haus majstor” u Čanju, posljednjih 5 do 6 godina samo u junu, julu, avgustu i septembru počinio je oko 30-ak krađa, od kojih je policija našla dokaze za 21.

Miodrag Racić, kojeg poznanici zovu Jagodinac, ukradene stvari slao je ženi, koja živi u Jagodini, i kazivao joj da ih je kupio po povoljnim cijenama. Njegova žena ih je proadavala u tom gradu, ne znajući da su ukradene.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je Racić počinio krađe na način što je od oštećenih gostiju hotela, iz soba u kojima su boravili, otuđivao mobilne telefone, ručne satove, narukvice, naočari za sunce, fotoaparate, novac i druge stvari.

Policijski službenici su, nakon opsežnih mjera i radnji koje su dovele do identifikovanja osumničenog, pronašli i sve stvari za koje se sumnja da ih je tokom krađa otuđio.

Osumnjičeni Racić je predat Osnovnom državnom tužiocu u Baru, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela.

Pronađene stvari će biti vraćene vlasnicima. Racić je, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, iz barske policije priznao da je počinio pomenute krađe.

Bonus video: