Žene smatraju da su najljepše u septembru i utorkom

Žene su, tumače naučnici, najzadovoljnije svojim izgledom u 32. jer su "prešle granicu zrelosti", odnosno da su konačno prihvatile svoje tijelo
9 komentar(a)
Ažurirano: 09.09.2012. 14:46h

Naučnici tvrde da su žene najzadovoljnije svojim izgledom u 32. godini, da misle da su najljepše utorkom, kao i da su sklone da sebe smatraju najseksepilnijim u maju i septembru.

To je pokazalo posljednje istraživanje američkih stručnjaka. Do takvog "značajnog otkrića" dovela su ispitivanja obavljena na nekoliko hiljada žena.

Stručnjaci tvrde da ih je iznenadilo da je “većina ispitanica imala iste rezultate, što je kod žena prilično rijetko”.

“Kod njih se obično sve svodi na to kako su raspoložene, pa je bilo slučajeva da ispitanice potpuno drugačije odgovaraju na ista pitanja i zadatke, u zavisnosti od raspoloženja, vremena, ciklusa, odnosa sa dečkom ili mužem”, navodi se u analizi istraživanja.

Činjenicu da su žene najzadovoljnije svojim izgledom u 32. naučnici tumače time da su "prešle granicu zrelosti", odnosno da su konačno prihvatile svoje tijelo i da im više nije najvažnije da budu lijepe na plaži ili da se dopadnu muškarcima.

U tim godinama većina žena već ima karijeru, brak, djecu ili ozbiljnu vezu, pa nauče da je zadovoljstvo samo u njima samima, a ne u onome kako ih drugi vide ili doživljavaju.

Utorak

Utorak je dan kada misle da su najljepše zato što ih prođe "mrzovolja ponedjeljka", a još uvijek su dovoljno "svježe" i imaju snage da se dotjeruju, dok je seksepil u maju i septembru objašnjen spoljašnim temperaturama.

Naime, mjesec maj obično donosi prve lijepe dane, što utiče na žensko samopouzdanje, koje je na vrhuncu tokom ljeta, da bi u augustu počelo da pada, što zbog vrućine, što zbog umora.

Jesen

U septembru dolazi novi talas "osvježenja", i u temperaturi, ali i u ženskoj psihi. Više nije tako toplo, prošli su planovi i gužva oko odmora, pa se žene "smiruju", posvećuju sebi i svojim zadovoljstvima, što za rezultat ima da su sebi ljepše.

Bonus video: