Posmrtni ostaci Njemca stradalog na Durmitoru nijesu stigli do porodice

Portparol Lufthanze, kazao je da "Lufthanza nema nikakve informacije o kovčegu koji je trebalo da stigne iz Crne Gore"
12 komentar(a)
Karlhajnc Rolf, Foto: Bild.de
Karlhajnc Rolf, Foto: Bild.de
Ažurirano: 09.09.2012. 19:23h

Kovčeg sa tijelom Karlhajnca Rolfa (72), njemačkog državljanina iz Drezdena koji je 26. avgusta poginuo na Durmitoru, izgubljen je, kako piše njemačka štampa, najvjerovatnije na frankfurtskom aerodromu.

Prema navodima teksta koji se 8. septembra pojavio na portalu poznatog dnevnika “Bild”, kovčeg je iz Podgorice stigao u Beograd, odakle je JAT-ovim avionom transportovan u Frankfurt.

"Tijelo nesrećno stradalog Rolfa je, prema riječima pogrebnika Ðorđa Maljevića, i jednog zaposlenog u njemačkoj ambasadi u Crnoj Gori, tri dana provelo u hladnjači na frankfurtskom aerodromu, odakle je trebalo da se Lufthanzinim avionom transportuje u Drezden, gdje je Karlhajnc Rolf trebalo da bude sahranjen", piše “Bild”.

Portparol Lufthanze, čije je osoblje prethodnih dana stupilo u štrajk, kazao je da "Lufthanza nema nikakve informacije o kovčegu koji je trebalo da stigne iz Crne Gore".

Menadžerka pogrebnog preduzeća iz Drezdena koje je unajmljeno da obavi sahranu, Klaudija Sivers, izjavila je da se nada da će problem uskoro biti riješen.

U njemačkoj ambasadi u Podgorici “Vijestima” juče nijesu mogli saopštiti više detalja o ovom slučaju, sa obrazloženjem da nije radni dan, te da odobrenje za davanje ovakvih informacija mora dati ambasador ili njegov zamjenik.

Karlhajnc Rolf stradao je prilikom pohoda na durmitorski vrh Mali Međed, 26. avgusta oko podne. Turista se uputio u pohod sam i prilikom fotografisanja izgubio ravnotežu i pao niz liticu duboku nekoliko desetina metara. Sve je to posmatrala grupa planinara iz Engleske.

Prema nastradalom turisti odmah se uputila ekipa spasilaca iz Žabljaka. Oni su došli do unesrećenog i uz rizik njegovo tijelo izvukli iz litica.

U dvorištu žabljačkog auto - kampa još se nalazi i automobil nastradalog turiste, a kobnog dana, Rolf je u kampu ostavio i svog kućnog ljubimca - ženku njemačkog boksera kojoj se ne zna ime.

Bonus video: