Vitali Kličko bolji od Čara

"Razočaran sam ishodom, jer sam želio da do pobjede dođem nokautom“, rekao Ukrajinac
3 komentar(a)
Kličko - Čar, Foto: Hallofdata.eu
Kličko - Čar, Foto: Hallofdata.eu
Ažurirano: 09.09.2012. 07:29h

Vitali Kličko pokazao je još jednom da je neprikosnoven u teškog kategoriji u verziji WBC.

Ukrajinac je u "Olimpijskoj dvorani“ u Moskvi bio bolji od Manuela Čara prekidom u četvrtoj rundi, jer je Njmeca doživio veliku posjekotinu iznad desnog oka.

Kličko je dominirao od starta meča, 27-godišnji Čar nije uspijevao da nametne svoj stil i da meč nije prekinut zbog povrede, Kličko bi vjerovatno meč završio nokautom.

Onoga trenutka kada je, na insistiranje ljekara, ringovni sudija Gvido Kavaljeri prekinuo meč, Čar je ljutito reagovao, udarao je šakama po konopcima, želio je da nastavi meč.

Međutim, od toga nije bilo ništa, Ukrajinac je upisao 45 pobjedu u profi ringu (dva poraza), dok je za Čara ovo prvi poraz nakon 21 uzastopne pobjede (11 nokautom).

"Želio bih da se zahvalim svima koji su gledali ovaj meč. Razočaran sam ishodom, jer sam želio da do pobjede dođem nokautom. Čar je bio spreman da nastavi, ali su ljekari odlučili da ne dovode u pitanje njegovo zdravlje“, rekao je Kličko.

Kličku je ovo deveti uzastopni put da je odbranio titulu, a neporažen je od 2008. godine kada je odlučio da se vrati u ring.

Inače, jedan od trojice bodovnih sudija na ovom meču bio je Predrag Aleksić iz Crne Gore.

Ostala dvojica bila su Nobuko Uratani (Japan) i Džon Kin (Engleska).

Bonus video: