Privedeni osumnjičeni za pokušaj ubistva u Kučima

Uhašeni su L.P. (62) i V.P. (64), iz Podgorice, zbog osnovane sumnje, da su izvršili krivično djelo ubistvo u pokušaju, na štetu M.R. (41)
139 pregleda 6 komentar(a)
pištolj, Foto: Shuterstock
pištolj, Foto: Shuterstock
Ažurirano: 08.09.2012. 08:38h

Podgorička policija uhapsila je L.P. (62) i V.P. (64), iz Podgorice, zbog osnovane sumnje, da su izvršili krivično djelo ubistvo u pokušaju, na štetu M.R. (41) iz Podgorice.

Kako je saopšteno iz Uprave policije obaviješteni su od M.R. da su, na njega, u selu Momče u Kučima pucali L.P. i V.P. i da nije zadobio povrede.

"Kriminalističkom obradom, policija je došla do sumnje, da je kod javne seoske bistijerne, došlo do verbalnog konflikta između M.R. i L.P., nakon čega je L.P., kako se sumnja, pokušao da M.R., udari drvenom palicom u čemu nije uspio. Nakon toga, na mjesto događaja, kako se sumnja, pristupio je V.P., koji je, sumnja se, dodao L.P. pištolj, iz kojeg je L.P., sumnja se, ispalio više projektila, sa razdaljine od 15-20 metara u pravcu M.R., koji je potom uspio da se udalji sa lica mjesta i sakrije u obližnjem niskom rastinju, dok je V.P., kako se sumnja, iz drugog vatrenog oružja – pištolja koji je imao kod sebe, u pravcu M.R., sa razdaljine oko 20-ak metara, ispalio dva projektila", saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaje se da je policija došla do sumnje da se M.R., koji nije zadobio povrede od ispaljenih projektila nakon događaja trčeći udaljio od mjesta događaja, dok su L.P. i V.P. otišli u porodičnu kuću.

Policija je, postupajući po naredbi Sudije za istragu Višeg suda u Podgorici izvršila pretres porodične kuće L.P. i V.P., kojom prilikom nije pronađeno oružje, ali je policija pronašla manju količinu pirotehničkih sredstava, koja su uz potvrdu oduzeta.

Pregledom je kod L.P. pronađen nož sječiva dužine oko 15 cm, koji je uz potvrdu oduzet.

"Policija je prikupila obavještenja od L.P. i V.P. na okolnosti pomenutog događaja, nakon čega ih je uhapsila, zbog postojanja osnova sumnje, da su izvršili krivično djelo ubistvo u pokušaju, kako je kvalifikovano od strane nadležnog državnog tužioca. Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv L.P. i V.P., zbog osnovane sumnje, da su počinili pomenuto krivično djelo i uz krivičnu prijavu ih sprovela Zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici, koji je nakon saslušanja osumnjičenih, donio Rješenje o njihovom zadržavanju", navodi se u saopštenju.

Bonus video: