Nestala djevojčica: Porodica sumnja na otmicu, policija na udaju

Majka sumnja da je njenu ćerku otela porodica iz Nikšića, koja je prije toga tražila da im bude snaha
810 pregleda 35 komentar(a)
Ažurirano: 08.09.2012. 12:53h

Četrnaestogodišnja djevojčica A.S. iz Podgorice 20. avgusta nestala je ispred porodične kuće na Koniku, tvrdi njena majka Enisa Pepić.

Ona je “Vijestima” ispričala da sumnja da je njenu ćerku te večeri oko 22 sata, navodno, otela porodica iz Nikšića, koja je prije toga tražila da im bude snaha.

Iz Uprave policije “Vijestima” je sinoć potvrđeno da im je djevojčicina porodica prijavila njen nestanak i pojašnjeno da imaju određena saznanja koja ukazuju na to da je ona u Nikšiću, kod porodice maloljetnog S.B., za kog se navodno udala. Djevojčica je na dan kada je nestala šetala sa mlađim sestrama u blizini njihove kuće na Vrelima ribničkim, ušla u kuću, a kada je ponovo izašla izgubio joj se svaki trag...

Porodica isključuje mogućnost da je djevojčica sama otišla negdje, jer nije imala društvo, niti je tokom ljetnjeg raspusta komunicirala sa nekim izuzev djece iz komšiluka

Porodica isključuje mogućnost da je djevojčica sama otišla negdje, jer nije imala društvo, niti je tokom ljetnjeg raspusta komunicirala sa nekim izuzev djece iz komšiluka. Njen nestanak prijavili su policiji, socijalnoj službi i Sigurnoj ženskoj kući, tvrdi majka.

Nisu je našli u Nikšiću: Enisa Pepić

“Iste noći kada je nestala pošli smo u policiju da prijavimo. Rekli su nam da mora proći 24 sata, kako bi se smatralo da je nestala. Nakon toga moj muž je kazao da ga je prije deset dana zvao A. B. iz Nikšića i tražio da mu je da za njegovog sina S. B. Tada mu je on odgovorio ' moja kćerka nije za udaju, ona se još igra'. Zbog toga sam pretpostavila da je kod njih i pošla do njihove kuće pod Trebjesom. Oni su tvrdili da ne znaju ni gdje je njihovo dijete”, kazala je Enisa i dodala da joj je u policiji rečeno da su i oni od porodice A.B. dobili odgovor da njena kćerka nije u njihovoj kući.

Nakon što je četrnaestogodišnjakinja nestala njena porodica dobila je infomacije da je ona u kući A. B. u Nikšiću, gdje su ih drugi put dočekali motkama i lopatama.

“Kada smo ponovo došli da je tražimo napali su nas. Sina su mi zamalo ubili motkama i lopatama. Išla sam kod majke djevojčice koja je udata za drugog sina A.B., ona tvrdi da ne zna ništa o tome.Čula sam da je i nju privodila policija, ne znam šta je njima rekla”, kazala je Pepić.

Družila se ljetos samo preko Fejsbuka

Djevojčica koju porodica traži skoro 20 dana ima smeđu kosu i oči, srednje je visine, dosta mršavije građe. Njena majka ispričala je da je te noći kada je nestala na sebi imala “bijelu trikmajcu sa sličicama, crni bolero, suknju do koljena boja meda, sive sandale”.

A.S. je učenica sedmog razreda OŠ “Božidar Vuković Podgoričanin”, a tokom ljetnjeg raspusta, tvrdi njena majka, nije održavala kontakte sa drugaricom iz odjeljenja, jedinom sa kojom se inače družila.

Na pitanje da li je njena kćerka mogla na bilo koji način da stupi u kontakt sa mladićem čija je porodica tražila za snahu, Enisa Pepić je pojasnila da je mogla samo preko interneta.

“Jedini način na koji je mogla da stupi u kontakt sa nekim bio je internet. Možda je sa nekim komunicirala preko interneta, telefonom nije, možda na Fejsbuk, ali uživo nije. Moj muž joj je branio da izlazi jer je još dijete, a naselje je takvo da čim vide nešto lijepo oni ugrabe.

Branio joj je i zbog toga što ima 14 godina. To su godine u kojima mora da se pazi“, ispričala je “Vijestima” majka djevojčice.

Policija: Moramo je vratiti kući

Sagovornik “Vijesti” iz policije, koji radi na ovom slučaju, sinoć je kazao da se djevojčica, iako u pitanju bude dobrovoljno udaljenje od kuće, mora vratiti porodici, jer je maloljetna.

“Prijavljeno nam je da je ona 20. avgusta izlazila iz kuće i vraćala se, a zatim ponovo izašla i nije se vraćala. Rekli su nam da se po njihovim saznanjima nalazi u Nikšiću u jednoj baraci, kod maloljetnog S.B..

Odmah su urađene sve provjere i bez obzira što je mi nismo zatekli, ona se vjerovatno tu i nalazi. Prema izjavama svjedoka, koji su je gledali u toj kući, djevojčica je dobro i srećna je sa momkom za kog se, navodno, udala. Ipak, bez obzira na to, moramo je vratiti kući, jer je maloljetna.

Porodica je obaviještena o svakom našem saznanju. Bez saradnje sa Centrom za socijalni rad i Tužilaštvom, sa kojima radimo na ovom slučaju i koji su takođe upoznati sa svakim našim korakom i saznanjima, ništa se ne može preduzeti, jer ona ima 14 godina”, kazao je sagovornik iz policije i dodao da su imali saznanja da je djevojčica jedno vrijeme boravila u Pljevljima, što je, takođe provjeravano.

Galerija

Bonus video: