Zagoričanima 16. oktobra sude zbog nasilja na bazenu

U optužnici nema krivičnog dijela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, već se navodi da su ih tukli nogama i rukama
353 pregleda 15 komentar(a)
Ažurirano: 07.09.2012. 20:08h

Suđenje sedmorici Zagoričana zbog nasilja na podgoričkom bazenu, u julu ove godine, počeće 16. oktobra pred sudijom podgoričkog Osnovnog suda Nadom Rabrenović.

Grupa Zagoričana, Dražen i Aleksandar Boričić, Luka Milić, Radoslav i Vidoje Stanišić, Bojan Pejović i Mladen Šofranac optuženi su za nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda zaposlenima na bazenu Gojku Mijoviću i Zoranu Vukčeviću i posjetiocu bazena Ivanu Aligrudiću.

Zagoričani terorisali radnike i kupače >>>

Zagoričani pušteni: Šta će "dobrom momku" pištolj na bazenu? >>>

U tom incidentu Mijović i Vukčević zadobili su povrede glave, a Aligrudić povredu ranije transplantirane rožnjače.

Zagoričani su prema izjavama svjedoka napali radnike, jer ih nijesu pustili da bez kupljene ulaznice, od tri eura, uđu na bazen, a Aligrudić je bio slučajna žrtva.

Iako su posjetioci bazena tvrdili da im je jedan od Zagoričana, Luka Milić, prijetio pištoljem u optužnici nema krivičnog dijela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, već se u optužnom predlogu navodi da su ih tukli nogama i rukama.

Tužilac Saša Čađenović je nakon saslušanja pustio sve optužene da se brane sa slobode.

Grupa iz Zagoriča ima za sobom niz krivičnih djela, nasilničkog ponašanja, nanošenja teških i lakih tjelesnih povreda, držanja oružja i eksplozivnih materija, a posljednjih dana aktuelno je i hapšenje članova te grupe, koji su osumnjičeni za milionsku računarsku prevaru i kriminalno udruživanje.

Galerija

Bonus video: