Izložba u Londonu: Sva lica Dejvida Bouvija

“Dejvid Bouvi je istinska ikona i danas je relevantniji više nego ikad za popularnu kulturu”, rekao je za BBC direktor Viktorija i Albert muzeja Martin Rot
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.09.2012. 15:19h

Dejvid Bouvi kao muzički inovator i kulturna ikona biće centralna tema izložbe koja će u londonskom Viktorija i Albert muzeju biti otvorena početkom 2013. godine.

Na izložbi “Dejvid Bouvi je” publika će od 23. marta do 28. jula moći da vidi pisma, tekstove pjesama, originalne kostime, modne detalje, fotografije i muzičareve instrumente.

Organizatori izložbe “bez presedana” najavljuju da će posjetioci moći da istraže i Bouvijeve saradnje sa drugim umjetnicima, kao i da pogledaju preko 60 kostima koje je nosio, od originalnih Zigi Stardast kostima do odjeće kreirane specijalno za njegove likove - Aladin Sejn i Tin Vajt Djuk.

Na izložbi će se naći i kaput koji su zajedno dizajnirali Bouvi i Aleksander Mekvin za korice albuma “Earthling” iz 1997. kao i fotografije Herba Ritsa, Helmuta Langa, Brajana Dafija i Terija O'Nila.

“Dejvid Bouvi je istinska ikona i danas je relevantniji više nego ikad za popularnu kulturu”, rekao je za BBC direktor muzeja Martin Rot.

Bonus video: