“Apokalipsa danas” na Pjaci od filozofa

Portparolka KotorArt-a Sara Lakičević najavila je i da će studenti Filozofskog fakulteta u Nikšiću prisustvovati programu
1 komentar(a)
Srećko Horvat, Foto: Duško Miljanić
Srećko Horvat, Foto: Duško Miljanić
Ažurirano: 08.06.2018. 09:34h

Osma Pjaca od filozofa, u okviru Međunarodnog festivala KotorArt, biće održana od 24. do 27. jula, kao četvorodnevni simpozijum na temu “Apokalipsa danas”.

Srećko Horvat, programski urednik Pjace od filozofa, najavio je da se među planiranim gostima ističu vodeća poznata slovenačka filozofkinja i teoretičarka psihoanalize Alenka Župančič koja na zanimljiv način iščitava jedan zaboravljeni tekst Morisa Blanšoa “Apokalipsa će biti dosadna”, te Boris Buden, poznati hrvatski filozof i prevodilac djela Sigmunda Frojda. Buden se ubraja među najznačajnije intelektualce s Balkana i govoriće o izumiranju jezika. Na okruglom stolu koji će moderirati sam Horvat, gostovaće i književnici Aleksandra Savanović i Andrej Nikolaidis koji su se u svojim djelima doticali apokalipse i njenih mnogostrukih značenja. Planirano je da se posle svakog predavanja na Pjaci od Kina održi projekcija filma po izboru gostiju u Kinu Boka, u saradnji sa Centrom za kulturu „Nikola Đurković“ i Crnogorskom kinotekom. Na Pjaci će učestvovati i specijalni gost iznenađenja čije ime će biti objavljeno krajem juna.

Portparolka KotorArt-a Sara Lakičević najavila je i da će studenti Filozofskog fakulteta u Nikšiću prisustvovati programu.

“Jedan od pokrovitelja KotorArta, Opština Kotor, inicirala je lijepu ideju, pa će ove godine tokom trajanja Pjace od filozofa Opština obezbijediti smještaj u Kotoru za pet studenata Filozofskog fakulteta u Nikšiću, sa studijskog programa za sociologiju i filozofiju. Vjerujemo da će svojim prisustvom programima i kroz diskusiju sa gostujućim predavačima, studenti obogatiti programe Pjace”, najavila je Lakičević.

Bonus video: