Sudar u Zeti: Vozač kamiona nije čuo upozorenje o nailasku voza

U nezgodi je povrijeđen mašinovođa Nebojša Vučinić, kondukteri Velizar Stošić i Dragan Janičić, kao i vozač kamiona firme Genex
287 pregleda 17 komentar(a)
Ažurirano: 07.09.2012. 11:43h

Teška saobraćajna nesreća dogodila se na pružnom prelazu u selu Vukovci u Zeti kada je lokalni voz iz Bara naletio na kamion firme Genex koji je prelazio šine.

Nezgoda se dogodila u 12.10 sati, a prema prvim podacima, povrijeđen je mašinovođa Nebojša Vučinić, kondukteri Velizar Stošić i Dragan Janičić, kao i vozač kamiona firme Genex.

Osim njih, lakše povrede zadobila je putnica Marina Peličić, koja je nakon udara voza u kamion, zadobila posjekotine nosa.

Svi povrijeđeni nalaze se u Urgentnom bloku Kliničkog centra u Podgorici, gdje su u toku ljekarske intervencije.

Na pružnom prelazu u Vukovcima u toku je policijski uviđaj, a pretpostavlja se da vozač kamiona nije stao na signale svojih kolega koji su pored pružnog prelaza govorili da voz nailazi.

Putnici lokalnog voza ispričali su "Vijestima" da je udar bio strahovit i da su u jednom momentu mislili da je riječ o zemljotresu.

Radojica Lukić ispričao je da ga je udar pomjerio sa stolice, te da je vidio kako mašinovođa i konkdukteri iz mašinske kabine prelijeću u prvi vagon.

"To je bilo strašno, ali eto, srećom, niko nije stradao u udesu", kazao je Lukić.

Nakon udara, prednji dio kompozicije vukao je najmanje 100 metara nekoliko tona težak kamion, a za sobom su povukli i žice od struje na pružnoj kontaktnoj mreži.

Saobraćaj na relaciji Podgorica-Bar je u prekidu.

Galerija

Bonus video: