Vikend uz Gran Torino, Distrikt 9, Ostina Pauersa…

U trenucima kad američka civilizacija posrće, automobilska industrija raspada, dobar dio holivudske produkcije blijedi, Klint Istvud ostavlja jasnu poruku – GRAN TORINO – neodoljiv, nevjerovatan, zabavan i mračan, jednostavan i strašan. Obavezno filmsko štivo!
0 komentar(a)
Gran Torino, Foto: Imdb.com, Imdb.com
Gran Torino, Foto: Imdb.com, Imdb.com
Ažurirano: 09.06.2018. 12:20h

Filmski vikend počnite uz psihološku dramu Devetke, u petak od 20 časova. Podijeljen u tri poglavlja, usredsređena na tri muškarca, u ovom fantazijom protkanom filmu, prepliću se na čudne načine životi problematičnog glumca, televizijskog voditelja i poznatog dizajnera video igrica. Svu trojicu glumi Rajan Rejnolds.

Veoma nježan film koji toliko dobro priča svoju ljubavnu priču da nijednog momenta nećete poželjeti da tražite odgovor zbog neobjašnjivog “skakanja” kroz likove. Odgovor se na kraju prilično uvjerljivo plasira, ali ćete cijelo vrijeme uživati u odnosu dvije osobe, to jest njihovih duša ili esencija, koje kroz sve inkarnacije gravitiraju jedna ka drugoj. To je ljubav svaki put – nekada je erotična, nekada prijateljska, ali uvijek je tu.

Filmska subota počinje komedijama, a završava jednim od najboljih filmova naučne fantastike.

Nakon Vijesti u pola 7 ne propustite Ostin Pauers: Špijun koji me hvatao, sagu o uvrnutom tajnom agentu iz prošlosti.

Dr Zlo, Ostinov najveći protivnik, ponovo je u akciji i smišlja način kako da pokori svijet. Pomoću vremenske mašine, vraća se u 1969.godinu, kako bi pronašao način na koji će onesposobiti tajnog agenta. Osjetivši kako više nema moći, Ostin prati svog neprijatelja natrag u šezdesete.. Uz pomoć seksipilne agentice Felisiti, Ostin se suočava s novim suludim planom planom. Smrtonosni laser, smješten na Mjesecu, usmjeren je na Vašington, a katastrofu je moguće izbjeći jedino plaćanjem bilijunskog iznosa...

Ulogu Pauersove pomoćnice preuzela je atraktivna Heder Graham, a čitavi niz sporednih glumaca prijatno će vas iznenaditi. Ostin Pouers nikada nije bio luđi, čemu svjedoči i pojavljivanje kontroverznog Džerija Springera!

Nakon Ostina Pauersa slijedi priča o Moriju, običnom momku koji nosi svu težinu svijeta na svojim ramenima. Nakon smrti oca brinuo je o mlađem bratu i sestri, a sada živi u porodičnoj kući sa suprugom i radi kao profesor na fakultetu. Očajnički se bori da zadrži posao, a usljed potisnutih emocija zbog privatnog i poslovnog okruženja, živi sa prevelikim stresom koji mu stvara velike zdravstvene probleme.

U filmu Ptice Amerike pored Metjua Perija u ulozi Morija, gledaćemo Bena Fostera, Lorin Grejem I Dženifer Gudvin.

Ukoliko ste ljubitelj naučne fantastike budite uz TV Vijesti od 22.30h jer slijedi jedno od najboljih ostvarenja ovog žanra – Distrikt 9, višestruko nagrađivani SF klasik režisera Nila Blomkampa i producenta Pitera Džeksona.

Vanzemaljci su izbjeglice smještene u kamp Distrikt 9 u Južnoj Africi, dok se svjetske velesile prepiru šta da urade sa njima.

Glavnu ulogu tumači Šarloto Kopli koji igra birokratu, čiji je zadatak da premjesti vanzemaljsku rasu koja se neočekivano našla na Zemlji usljed kvara svemirskog broda.

Film je bio nominovan za četiri Oskara na dodjeli 2010. uključujući i nominaciju za najbolji film.

Nedjelju veče provedite uz sjajnu dramu Gran Torino. Legendarni glumac i reditelj, Klint Istvud tumači ulogu Volta Kovalskog, mrzovoljnog veterana iz korejskog rata, koji postaje veoma nesrećan kada se u njegovo susjedstvo dosele azijski imigranti. Situacija postaje vrlo napeta kad uhvati tinejdžera Taoa u pokušaju da mu ukrade auto – Gran Torino iz 1972. godine.

Kovalski, kome je nedavno umrla žena, a djeca i unuci otišli svojim putem, postepeno postaje prijatelj sa dječakom i njegovom porodicom učeći dosta o njihovoj kulturi. Njegova rasistička uvjerenja vremenom nestaju i on će pokušati da zaštiti Taoa i njegovu sestru Su od lokalne bande.

Sa preko 20 nagrada i 17 nominacija, Istvudu je film donio odlične kritike. Kenet Turan komentarisao je Istvudovu glumu: “ To je film koji se ne može zamisliti bez ovog glumca u glavnoj ulozi. Ideja o 78-godišnjem akcionom junaku može biti protivrječna, ali Istvud uspijeva. I sa 78, Istvud može rečenicu Maknite se sa mog travnjaka učiniti veoma prijetećom.”

Film Gran Torino pogledajte u nedjelju od 20 časova na TV Vijesti.

Bonus video: