Belgija test mogućnosti

"Ne možemo da obećamo pobjedu, to ne bismo mogli ni da smo jači od njih, ali ćemo sigurno sve učiniti da trijumfujemo", kaže za “Vijesti” selektor Racković
1 komentar(a)
Ažurirano: 07.09.2012. 09:41h

Bez velikih ambicija, sa željom da upišu koju pobjedu, odbojkašice Crne Gore večerašnjom utakmicom protiv Belgije (20 časova) u Mariboru počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje se naredne godine igra u Švajcarskoj i Njemačkoj.

Osim Belgije, rivalke izabranica Vladimira Rackovića u kvalifikacionoj grupi E su još i Slovenija i Francuska. Samo prvoplasirana ide na EP nakon dva turnira (drugi je u belgijskom Kortrijku, od 14. do 16. septembra), drugoplasirana će u baraž....

"Očekujem da pružimo dobru igru, borbenu, da damo sve od sebe, da na svakoj utakmici idemo na pobjedu, sa vjerom da možemo do nje. Što se tiče prvog meča sa Belgijom, mislim da igramo sa najjačom reprezentacijom u grupi, ali se nećemo ponašati kao autsajderi. Ne možemo da obećamo pobjedu, to ne bismo mogli ni da smo jači od njih, ali ćemo sigurno sve učiniti da trijumfujemo", kaže za “Vijesti” selektor Racković.

Crna Gora je u pripremnom periodu odigrala tri kontrolna meča na turniru u Rumuniji, ali u nekompletnom sastavu, pošto su se ekipi tek u Mariboru priključile najbolja igračica Tatjana Bokan i Marija Milović, dok je tek juče stigla Ksenija Ivanović, koja je u Podgorici odradila terapriju zbog problema sa ramenom.

"U potpunosti sam zadovoljan pripremnim periodom, kao i kontrolnim mečevima. Igrali smo sa izuzetno jakim ekipama i pokazali zavidan nivo kvaliteta s obzirom na to da nismo bili kompletni, protiv reprezentacije Rumunije i dvije njihove najjače klupske ekipe koje su objektivno kvalitetom ispred nas. To mi je koristilo izuzetno mnogo, s obzirom na dileme koje sam imao u vezi sastava koji je ovdje u Sloveniji i na neke lične dileme vezano za koncepciju same igre u kvalifikacijama. Mišljenja sam da sam sve te dileme na najbolji mogući način otklonio, iako su u pitanju bile nijanse", dodao je Racković.

Uoči turnira u Mariboru reprezentaciju je zadesio peh, pošto se libero Marina Šušter požalila na bolove u stomaku, zbog čega je završila u bolnici, gdje se i trenutno nalazi. Ljekari sumnjaju da se radi o slijepom crijevu, pa je za nju ovaj turnir završen i prije početka. Zbog toga je selektor odlučio da naknadno pozove korektorku Nikoletu Perović, koja je sinoć kasno stigla sa izvršnim direktorom Igorom Vušurovićem.

Raspored

Petak

Francuska – Slovenija (17.00)

Crna Gora – Belgija (20.00)

Subota

Slovenija – Crna Gora (17.00)

Belgija – Francuska (20.00)

Nedjelja

Slovenija – Belgija (17.00)

Crna Gora – Francuska (20.00)

Bonus video: