Uhapšeni zbog dva pištolja

Pregledom vozila, policija je pronašla jedan automatski pištolj tzv. “Škorpion” i pištolj marke “CZ M70”
106 pregleda 5 komentar(a)
pištolji, Foto: Uprava policije
pištolji, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 06.09.2012. 18:42h

Službenici Uprave policije zaplijenili su dva komada vatrenog oružja, lišili slobode i podnijeli krivičnu prijavu protiv M.Lj. (24) iz Bara i D.K. (35) iz Podgorice, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policija je, danas, u poslijepodnevnim časovima, na magistralnom putu Podgorica–Petrovac, u mjestu Mahala, zaustavila putničko vozilo marke “Volkswagen Jetta”, podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljao M.Lj.

Pregledom vozila, ispod sjedišta suvozača, policija je pronašla jedan automatski pištolj tzv. “Škorpion”, kalibra 7,65 mm, sa okvirom i tri komada municije istog kalibra.

O događaju je obaviješteno nadležno državno tužilaštvo.

Policija je, daljom pretragom, ispod sjedišta vozača, pronašla pištolj marke “CZ M70”, kalibra 7,65 mm, sa okvirom i tri komada municije, istog kalibra.

M.Lj. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje, da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a pronađeno oružje biće poslato na vještačenje u Forenzički centar.

Policija je lišila slobode i D.K., zbog sumnje, da je takođe izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Službenici Uprave policije predaće M.Lj. i D.K., večeras, uz krivičnu prijavu, Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, na dalju nadležnost.

Bonus video: