Automobilom ubio sedam koza i 14 ovaca

''Kada sam vidio da stižu kola iz pravca Danilovgrada pokušao sam vozača da upozorim baterijskom akumulatorskom lampom da uspori", ispričao je Radulović
84 pregleda 87 komentar(a)
Ažurirano: 06.09.2012. 18:09h

Dvadesetdvogodišnji Podgoričanin Nemanja Rakčević usmrtio je 14 ovaca i sedam koza kada je kolima “fiat punto” registarskih oznaka 'PG BN 576 naletio na stado stoke u mjestu Podanje u blizini Spuža.

Nezgoda se dogodila u 5.45, na starom putu Danilovgrad - Podgorica. Prilikom udesa Rakčević je prošao sa nekoliko ogrebotina, a Slobodan Radulović, vlasnik stada i njegova dva sina, su spasavajući se od udesa, uskočili u kanal pored puta.

Rakčević se automobilom “fiat punto” kretao iz pravca Danilovgrada i naišao na stado od 180 grla stoke koje je Danilovgrađanin Radulović tjerao na ispašu, rečeno je “Vijestima” iz danilovgradske policije.

Veterinar Bajo Šaletić je, nakon udesa, utvrdio da je 21 grlo uginulo

Uviđaj su obavili službenici policije i veterinar, a na licu mjesta bili su i pripadnici danilovgradske Službe zaštite koji su “Vijestima” kazali da je od njih zatraženo da nakon uviđaja operu asfalt. Ograničenje brzine na tom dijelu puta je 50 kilometara na čas, iz policije su kazali da će vještak utvrditi kojom brzinom se kretao Rakčevićev automobil.

Vozač nije vidio upozorenje

Radulović je ''Vijestima'' ispričao da je sa sinovima vodio stoku na ispašu kod bivše farme krava, kada je Rakčević velikom brzinom naišao iz pravca Danilovgrada. Da bi stigli na mjesto ispaše morali su da stado prevedu preko starog puta Danilovgrad-Podgorica.

Radulović je bagerom iskopao rupu od skoro dva metra dubine i uginulu stoku prekrio krečom

''Kada sam vidio da stižu kola iz pravca Danilovgrada pokušao sam vozača da upozorim baterijskom akumulatorskom lampom da uspori, međutim, on to upozorenje nije vidio na vrijeme. Počeo je da koči i ostali su veliki tragovi kočenja, vidjeli smo to kasnije. Imam sigurno preko pet hiljada eura štete'', pojasnio je Radulović.

Radulović kaže da je to bio prvi put da vodi stoku na ispašu od juna mjeseca. Veterinar Bajo Šaletić je, nakon udesa, utvrdio da je 21 grlo uginulo i posavjetovao Radulovića šta da uradi sa leševima životinja.

Radulović je bagerom iskopao rupu od skoro dva metra dubine i uginulu stoku prekrio krečom.

“Sačekaću savjet od Šaletića i onda ću da odlučim šta ću da uradim, kome da se obratim kako bi mi se nadoknadio makar dio štete”, kazao je Radulović.

TV prilog: Ana Popivoda

Galerija

Bonus video: