Nema kazne za ubice Radonjića i Ramovića

Samo dva dana nakon ubistva Milorad Veljović, direktor policije Srbije, kazao je da je to ubistvo naručeno i naglasio da „nije obično, niti slučajno”
180 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 06.09.2012. 15:08h

Ubistvo Danila Radonjića (62) i Dženana Ramovića (34), koji su 7. septembra prošle godine usmrćeni u centru Zemuna, i dalje je neriješeno.

Iz MUP-a Srbije “Vijestima” juče nije odgovoreno da li ima novih detalja u istrazi tog zločina, a samo dva dana nakon ubistva Milorad Veljović, direktor policije Srbije, kazao je da je to ubistvo naručeno i naglasio da „nije obično, niti slučajno”.

Ubijeni Radonjić bio je prijatelj Danilovgrađanina Branislava-Brana Šaranovića koji je ubijen 2009. godine, a mediji dovode posljednju generaciju ozloglašenog zemunskog klana u vezu sa ubistvima Šaranovića, Radonjića i Ramovića, za koje sumnjaju da su obavljena po naređenju Luke Bojovića.

Mediji dovode posljednju generaciju ozloglašenog zemunskog klana u vezu sa ubistvima Šaranovića, Radonjića i Ramovića

Motiv ovih zločina navodno je nestanak Radonjićevog sina Slobodana, za koga se, iako tijelo nije nađeno, sumnja da je ubijen po Bojovićevom naređenju. Luki Bojoviću i njegovom klanu u proteklih nekoliko godina u policijskim krugovima na teret se stavljaju brojne mafijaške likvidacije među kojima su ubistvo Srđana Miranovića u januaru 2006. godine iza zgrade Simpo u Podgorici, a zbog te likvidacije u Holandiji je na 15 godina osuđena njegova desna ruka, rođeni Bjelopoljac Miloš-Bata Petrović.

Zemunskom klanu pripisuje se da su organizovali atentat na Budvanina Ivana Delića, kada je na terasi lokala "Palma" greškom ubijen nedužni Nikšićanin Goran Pejović. Tu likvidaciju, po sopstvenom priznanju, izveo je Sretko Kalinić koji je u Zagrebu tvrdio da ga je Bojović poslao da ubije Delića.

Za taj klan vezuje se i ubistvo Kraljevčanina Ivana Šćepanovića u Budvi i pokušaj ubistva Cetinjanina Duška Bahovića.

Luka Bojović i Vladimir Milisavljević Budala uhapšeni su početkom godine u Valensiji, a u aprilu je započet postupak ekstradicije Srbiji, pa im se sudi u odsustvu. Prema optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, Bojović je u martu 2003. godine preuzeo rukovođenje klanom Dušana Spasojevića i Milorada Ulemeka Legije, kome je pomagao u skrivanju i članovima bande obezbjeđivao novac, lažna dokumenta i stanove.

Kalinić: Za Luku bih svakog ubio

Optuženi član zemunskog klana Sretko Kalinić juče je na suđenju u Beogradu priznao da je po Bojovićevom nalogu 2004. godine ubio Branka Jeftovića Jorgu i da je učestvovao u pokušajima ubistava Andrije Draškovića, Zorana Nedovića Šoka.

“Bojović je inicirao ubistva kao osvetu za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana. Rekao mi je da su oni odgovorni za ubistvo Arkana. Moj motiv bio je to što mi je Bojović pomagao u bjekstvu i bio mi dobar prijatelj. Uradio sam to drugarski, a ne za pare, više od toga nisam mogao”, rekao je Kalinić, koji je naglasio da bi za Luku ubio svakog. Optuženi Miloš Simović naveo je da “ne priznaje optužnicu kako je napisana, ali priznaje učešće u događajima”.

Galerija

Bonus video: