Promocija Pajkovića

Ako ne bude neočekivanih obrta, na današnjoj Izbornoj Skupštini za prvog čovjeka OSCG biće izabran Cvetko Pajković, kao što su „Vijesti“ najavile još 6. jula
130 pregleda 3 komentar(a)
Cvetko Pajković, Foto: Vesko Belojević
Cvetko Pajković, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 05.09.2012. 22:04h

Odbojkaški savez Crne Gore sjutra će dobiti četvrtog predsjednika od obnavljanja nezavisnosti - ako ne bude neočekivanih obrta, na današnjoj Izbornoj Skupštini za prvog čovjeka OSCG biće izabran Cvetko Pajković, kao što su „Vijesti“ najavile još 6. jula. Tada je i Pajković potvrdio da je prihvatio kandidaturu (predlog je Budvanske rivijere) i sasvim izvjesno mjesto novog predsjednika.

Izbor predsjednika jedna je od šest tačaka današnje Skupštine u restoranu „Morača” (početak u 12 časova), svakako najvažnija, pored usvajanja sistema takmičenja za narednu sezonu (do predviđenog roka samo pet klubova u muškoj, te devet u ženskoj konkurenciji se prijavilo za takmičenje u Prvoj ligi).

Pajković, bivši igrač, trener i direktor Budvanske rivijere, na mjestu predsjednika OSCG naslijediće Dragana Marovića, koji je 11. juna podnio ostavku, nakon svega dvije godine mandata, tokom kojih je zbog „afere Zavala” više bio fokusiran na privatne probleme nego na odbojkašku organizaciju.

Pajković trenutno pokriva mjesto sekretara Sekretarijata za investicije opštine Budva (prije toga je bio direktor ekspoziture Podgoričke banke u Budvi). Nakon igračke karijere, u Budvanskoj rivijeri i jedne sezone u Budućnosti, Pajković je prešao u trenerske vode. Između 1998. i 2002. godine je u Budvanskoj rivijeri bio prvi pomoćnik Veselina Vukovića, a od 2002. do 2007. je bio šef stručnog štaba Budvana.

Već u prvoj samostalnoj sezoni na klupi Rivijere, tačnije 29. decembra 2002. godine, u finalu protiv Budućnosti osvojio je Kup SR Jugoslavije. Nakon toga je upisao još jedno finale plej-ofa (2003, poraz od Crvene zvezde) i Kupa SCG (2004, poraz od Vojvodine), a tri puta je vodio Budvane u evropskim kupovima.

Na kraju sezone 2006/2007. nakon poraza u finalu plej-ofa i Kupa Crne Gore, od Budućnosti, Pajković je podnio ostavku i preuzeo funkciju direktora kluba, koju je obavljao godinu i po, nakon čega je izašao iz odbojke. Bio je i selektor muške juniorske reprezentacije Crne Gore.

Pored Marovića, u nezavisnoj Crnoj Gori predsjednik OSCG bili su i Dragan Drobnjak i Mladen Rabrenović.

Bonus video: