Dabović potpisao za Aiginio

"Moje lične ambicije su da se što bolje pokažem i da odigram dobru sezonu, sa dosta jakih utakmica u kontinuitetu", rekao je Dabović za "Vijesti"
74 pregleda 0 komentar(a)
Simo Dabović, Foto: Zoran Đurić
Simo Dabović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.09.2012. 07:58h

Drugi put u karijeri ide u inostranstvo - nakon sezone u slovenačkom Salonitu (2009/2010), i ukupno sedam godina, iz dva puta, igranja u Budvanskoj rivijeri, Simo Dabović odlazi u Grčku.

Prvi tehničar Crne Gore potpisao je jednogodišnji ugovor sa novim prvoligašem - Aiginiom.

"S obzirom na to da je klub prvi put u Prvoj ligi, i da ima dosta drugih dobrih ekipa, ambicije bi trebale da budu vezane za sredinu tabele. Moje lične ambicije su da se što bolje pokažem i da odigram dobru sezonu, sa dosta jakih utakmica u kontinuitetu. Liga, možda, nije jaka kao prije pet-šest godina, kada je mnogo vrhunskih igrača igralo u grčkoj ligi, poput Dantea, Miljkovića, Agameza i ostalih, ali je svakako respektabilna", kaže za „Vijesti” Dabović, koji je paraf na ugovor stavio po dolasku u Grčku, u Trikalu, gdje reprezentacija igra kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo.

U novi klub je stigao na preporuku trenera, koji ga je poznavao od ranije.

"Vidim da već dosta vjeruje u mene, što mi imponuje. O ekipi ne znam previše, dobio sam nekoliko informacija o klubu i utisak je da se radi o ozbiljnim ljudima koji poštuju dogovor, tako da se nadam da će tako biti i ove godine. Igrače ne poznajem, znam da je u tim još i Amerikanac na poziciji primača. Mislim da traže još korektora. Vidjećemo da li će sve teći po planu, nadam se dobroj sezoni", dodao je 25-godišnji Baranin, prošle godine najbolji odbojkaš Crne Gore.

Kako kaže, pratiće partije Budvanske rivijere u Ligi šampiona.

"Vidim da prave solidan tim za narednu sezonu koji će imati šta da kaže u Ligi šampiona. Želim im da dostojno predstave crnogorsku odbojku", istakao je „kralj crnogorskih plaža”, pobjednik pet od osam turnira ovog ljeta u bič voleju na našem primorju.

Finci su favoriti u kvalifikacijama

Dabović će danas predvoditi Crnu Goru protiv Finske, na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Rivali u grupi su i Grčka i Rumunija, prvoplasirana ide na EP, drugoplasirana u baraž…

“Finska apsolutni favorit turnira, i bilo bi nerealno jurišati prvo mjesto, što ne znači da ćemo im pokloniti pobjedu, naprotiv. Ako nam se ukaže šansa, sve ćemo uraditi da dođemo do što boljeg rezultata i protiv njih. Rumunija i Grcka su nam protivnici po mjeri i sa njima ćemo se boriti vjerovatno za drugo mjesto”.

“Mislim da neće biti lako, pogotovo sa Grcima na njihovom terenu, i ne bi me čudilo da i sudije budu blago naklonjene njima, tako da samo velikom željom, koja mislim da je prisutna kod nas, možemo da ostvarimo zacrtano”, zaključio je Dabović.

Bonus video: