Film Nemanje Bečanović na festivalu u Britaniji

"U pitanju je najveći festival nezavisnog filma u Evropi na kojem su imali premijere cijenjeni filmovi u savremenoj kinematografiji", rekao je Bečanović
1 komentar(a)
Ažurirano: 06.09.2012. 14:02h

Film “The Ascent” (Posljednje poglavlje) crnogorskog reditelja Nemanje Bečanovića, biće prikazan na festivalu “Raindance” u Velikoj Britaniji 30. septembra i 3.oktobra.

Jubilarno 20. izdanje Festivala ove godine se održava od 26. septembra do 7. oktobra. “Raindance” važi za vodeći evropski nezavisni filmski festival i ima za cilj da njeguje, podržava i promoviše nezavisne filmove filmskih stvaralaca iz Velike Britanije i svijeta.

Bečanovićev film je nominovan u kategoriji najbolji debitantski film.

“Kontaktirali su nas britanski distributeri pa smo trenutno sa njima u pregovorima"

“Učešće na festivalu je značajna stvar za film. U pitanju je najveći festival nezavisnog filma u Evropi na kojem su imali premijere cijenjeni filmovi u savremenoj kinematografiji ”Memento”, ”Odlboy”, ”The Blair Witch Project”, ”Ex Drummer” .

Posebno mi je drago što na ovom, kao i prethodnim festivalima na kojima postoji balkanska selekcija, nije uvršten u te političko-geografske okvire, kojima zaista i ne pripada, već je nominovan u kategoriji “najbolji debi film” kazao je Bečanović za “Vijesti”.

Na pitanje, kakva su mu očekivanja od Festivala Bečanović je rekao da su ona već ispunjena, objasnivši i zašto.

“Kontaktirali su nas britanski distributeri pa smo trenutno sa njima u pregovorima. Nakon distribucije u Poljskoj koja bi trebala brzo da krene, ovo bi bila naredna evropska zemlja u čijim bioskopima će se naći moj film”.

Galerija

Bonus video: