TUŽILAC POTVRDIO:

Trojica mladića iz Mojkovca priznala surovo ubistvo u Uloševini

Sa Kneževićem su prvo sjeli na klupu ispred kuće, popili vodu, a onda nasrnuli na čovjeka kojeg je Dario ubadao nožem. D.B. udarao kocem po glavi, a Radulović metalnom šipkom
295 pregleda 45 komentar(a)
Tužilaštvo Bijelo Polje, Foto: Beća Čoković
Tužilaštvo Bijelo Polje, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 27.03.2019. 18:36h

Zamjenik višeg državnog tužioca u Bijelom Polju Rasim Jašarević 4. septembra do ranih jutarnjih sati saslušavao trojicu Mojkovčana, maloljetnog D.B.(17) , Daria Bijelića (18) i Milana Radulovića (19), zbog sumnje da su na svirep način usmrtili Zorana Kneževića (46).

Tužilac je donio rješenje o njihovom 48-časovnom zadržavanju i uz predlog za određivanje pritvora privedeni su istražnom sudiji Višeg suda u Bijelom Polju.

Nakon monstruoznog zločina, Bijelić, D.B. i Radulović mirno su se vratili istim putem ka svojim kućama u Mojkovcu, a kada je narednog dana zločin otkriven, počeli su da se ponašaju nervozno i čudno

Tužilac Hadrović potvrdio je "Vijestima" da su osumnjičeni priznali izvršenje krivičnog djela.

"Osumnjičeni su priznali da su izvršili djelo, a sve to potkrepljuju i brojni dokazi prikupljeni tokom prethodna tri dana, od kako je pronađeno tijelo Kneževića. Djelo je počinjeno iz koristoljublja i okvalifikovano kao 'teško ubistvo'", kazao je Hadrović.

Sagovornik "Vijesti" iz policije ispričao je neke manje poznate detalje monstruoznog zločina.

"Okrivljeni su pretpostavljali da Knežević ima novac jer je držao i prodavao stoku i lično ga je poznavao Dario Bijelić, koji se sa D.B. i Radulovićem dogovorio da u petak popodne 'posjete' Kneževića. Htjeli su da tokom posjete vide ima li on novca, koji im je bio potreban ali nijesu tokom ispitivanja znali da objasne za koje potrebe", ispričao je sagovornik “Vijesti” iz policije.

Otac Bijelića prijavio zločin

Navodno, trojica mladića satima su tužiocu potanko ispričali detalje kako su se u petak popodne zaputili u šest kilometara udaljeno selo, gdje je živio Knežević. Tokom hoda do Uloševine nijesu se krili, a tokom puta sretali su neke poznanike i sa njima razgovarali.

Bijelić je priznao da je ponio nož na preklapanje sa sječivom dugim 30-ak centimetara, a kada su došli do kuće Kneževića, sa njim su se pozdravili i od Zorana tražili da popiju vodu.

Beživotno tijelo Kneževića, koji je živio sam u kući, pronašli su rukometaši iz Mojkovca, koji su imali trening u blizini mjesta zločina

Kada su usmrtili Kneževića, mladići su priznali da su njegovo masakrirano tijelo odbacili, a potom obili vrata kuće kako bi se domogli novca, zbog kojeg su i došli u Uloševinu.

"Pretpostavlja se da su polomili ulazna vrata i obavili premetačinu po kući. Međutim, novac koji je bio i motiv da počine svirepi zločin nijesu pronašli. U džepu pantalona ubijenog Kneževića nalazilo se 65 eura, a 600 je policija našla u drugim pantalonama u njegovoj kući", ispričao je izvor “Vijesti”.

Nakon monstruoznog zločina, Bijelić, D.B. i Radulović mirno su se vratili istim putem ka svojim kućama u Mojkovcu, a kada je narednog dana zločin otkriven, počeli su da se ponašaju nervozno i čudno.

Policija u Mojkovcu osim priznanja trojice osumnjičenih mladića ima i brojne tragove, koji ukazuju da su oni upravo počinioci teškog ubistva

Kada je otac čuo šta su mu sinovi uradili, pretukao ih je, strpao u automobil i odveo u policiju.

Beživotno tijelo Kneževića, koji je živio sam u kući, pronašli su rukometaši iz Mojkovca, koji su u subotu ujutru imali trening u blizini mjesta zločina.

Leš je nađen 15-ak metara od kuće pokojnika, a policija je tokom tri dana istrage saslušala na desetine Mojkovčana kako bi prikupila podatke o svirepom ubistvu.

Nož bacili u Juškovića potok

Mojkovačani su još u šoku zbog svirepog zločina koji se dogodio u njihovom gradu

Navodno, stariji Bijelić, koji je smislio kako da se domognu Kneževićevog novca, bio je i “mozak” kako da se otarase noža, koca i metalne šipke kojima su surovo usrmtili Kneževića.

“Predmeti, koji su korišćeni u zločinu, nađeni su u džaku, koji su bacili u Juškovića potok. Ti dokazi sa ostalim materijalnim tragovima upućeni su na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgradu”, naveo je izvor iz policije.

U školi bili nemirni ali ne i nasilnici

Mojkovačani su još u šoku zbog svirepog zločina koji se dogodio u njihovom gradu. Iako nerado govore za novine o tome, svi sa kojima smo nezvanično razgovarali , tvrde da su i Radulović, Bijelić i maloljetni D. B. iz izuzetno „finih i poštenih porodica”.

Bijelić i D.B. sa roditeljima žive u prigradskom naselju Juškovića potok, a obojica su učenici mojkovačke srednje škole, gdje su pohađali kuvarski smjer.

“D. B. je bio naročito pristojno dijete, nikada nije prošao a da se uljudno ne pozdravi. Družili su se sa omladinom, pomalo se bavili sportom, ma nemam riječi. Najžalije mi je njihovog oca, koji je jedan čestit čovjek. U školi su bili nemirni, ali ne i nasilni”, ispričao je komšija Bijelića.

Osumnjičeni Radulović sa ocem je živio u vojnim zgradama, a od nedavno je bio zaposlen u fabrici oružja "Tara”, gdje mu radi i otac.

“Milan je ostao bez majke kada je imao svega tri mjeseca, nakon čega je otac činio sve da im obezbijedi dobar život. Ni njega ni Bijeliće neka nužda nije natjerala da ovo zlo učine”, tvrdi Mojkovačanin, koji je dobro poznavao porodicu Radulović.

Bijelić ima Facebook profile, iz kojih se malo šta može saznati o njemu. On, očigledno nije mnogo bio aktivan na toj društvenoj mreži, pa ima samo 29 prijatelja.

Među njegovim profilnim slikama je i "kukasti krst", a o sebi je napisao: "Ja sam ludak".

Kako neki Mojkovčani tvrde, u minulih par mjeseci za Bijelića i D.B. se spekulisalo da su uživaoci narkotika.

Preporučujemo za Vas