Luka Šuljagić opet u Budvanskoj rivijeri

"Drago mi je da se opet vraćam u klub gdje sam i započeo moju profesionalnu karijeru", rekao je Šuljagić
50 pregleda 0 komentar(a)
Luka Šuljagić, Foto: Www.volleytonnocallipo.com
Luka Šuljagić, Foto: Www.volleytonnocallipo.com
Ažurirano: 05.09.2012. 08:33h

Budvanska rivijera će u Ligi šampiona imati reprezentativni tandem srednjih blokera – nakon pet sezona, dres Budvana ponovo će obući Luka Šuljagić, koji je dogovorio saradnju do kraja Lige šampiona, nakon čega će dvije strane ponovo sjesti za sto i obaviti novi razgovor.

“Drago mi je da se opet vraćam u klub gdje sam i započeo moju profesionalnu karijeru! U toku ljeta sam imao par ponuda iz inostranstva, koje mi nisu odgovarale, pa sam riješio da sačekam kraj ljeta i vidim kakva će biti situacija biti! Isplatilo se, jer je ponuda iz Budve stigla prije 10-ak dana, a sada sam i zvanično igrač Budvanske rivijere”, rekao je “Vijestima” Šuljagić, koji se trenutno nalazi u grškoj Trikali, gdje ga sa reprezentacijom Crne Gore očekuje prvi od dva kvalifikaciona turnira za Evropsko prvenstvo.

Šuljagić je karijeru počeo u rodnom Prijepolju, a onda je 2004. godine stigao u Budvansku rivijeru, gdje je igrao do 2007. godine. Potom se preselio u Francusku, u Turkoan, nakon kojeg je igrao za Kakanj (BiH), a posljednje dvije sezone u italijanskoj A1 ligi, u Vibo Valenciji i Padovi.

“Jedan od razloga povratka je i Liga šampiona! Do sada nisam imao priliku da nastupam u tom takmičenju i jako sam srećan što mi se sansa ukazuje ove sezone. Iako ekipa još uvijek nije kompletna, sigurno da nam je cilj plasman u drugi krug takmičenja, i daćemo sve od sebe da tako i bude. Što se tiče ekipe, sa svim tim momcima sam imao prilike da igram što u Budvi ranije, sto u reprezentaciji, a sa Veljkom Petkovićem u Francuskoj. Praktično, potrebe za prilagođavanjem neće ni biti, što je jako dobro s obzirom da nas čeka oko mjesec dana treninga do početka LŠ”, dodao je Šuljagić.

Pored Šuljagića, u Budvu su se vratili i tehničar Veljko Petković i korektor Vuk Medenica. Klub su pojačali srednji blokeri Blažo Milić (stigao iz Studentskog centra) i srpski internacionalac Marko Maksimović.

Ugovore su produžili kapiten, srednji bloker Milan Marković (do kraja Lige šampiona), libero Ivan Rašović, a pod ugovorom su još i primači Vojin Ćaćić, Nemanja Stevanović, Božidar Ćuk i libero Rade Papović.

U odnosu na prošlu sezonu, nema korektora Ivana Raiča, tehničara Sima Dabovića (čeka realizaciju transfera u Grčku), te srednjih blokera Gojka Ćuka (nije našao zajednički jezik sa upravom kluba oko nastavka saradnje) i Vladimira Čedića (Radnički)...

Budvani najavljuju još dva pojačanja, po jedno na poziciji korektora i primača servisa.

Ništa od Poeja

Ništa od povratka Rajdela Poeja, kubanskog korektora, koji je u finišu pretprošle sezone u dva meča osmine finala Lige šampiona, protiv belgijskog Nolika, nosio dres Budvanske rivijere i ostavio odličan utisak.

Poej je prije nekoliko dana došao u Budvu, na završni dogovor, ali, do njega, kako nam je juče potvrdio Kubanac, nije došlo, zbog finansijskih razloga.

Bonus video: