Maksimović u Budvanskoj rivijeri

Maksimović je ponikao u Radničkom, sa kojim je 2010. godine osvojio titulu prvaka Srbije, a dvije uzastopne sezone je nastupao za Kragujevčane u Ligi šampiona
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.09.2012. 16:26h

Srpski internacionalac Marko Maksimović drugo je pojačanje Budvanske rivijere na poziciji srednjeg blokera ovog ljeta, nakon Blaža Milića iz Studentskog centra – 27-godišnji Kragujevčanin, visok 202 cm, potpisao je jednogodišnji ugovor sa šampionom Crne Gore, učesnikom Lige šampiona.

Maksimović se već pridružio svojim novim saigračima u makedonskom Kruševu, gdje Budvani, pod komandom pomoćnog trenera Predraga Ćorluke (šef stručnog štaba i selektor Ivan Joksimović je sa reprezentacijom u Grčkoj, gdje ga očekuje start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo) igraju kontrolne mečeve sa turskim Mili Pjangom.

“Utisci su odlični, ekipa je dobra, fali još korektor pa da budemo kompletna ekipa kad nam se priključe reprezentativci Crne Gore. Budvanska rivijera je veliki klub, i čast je biti dio tog kolektiva, pogotovo kad se radi o ovako dobroj ekipi”, rekao je za “Vijesti” Maksimović.

Maksimović je ponikao u Radničkom, sa kojim je 2010. godine osvojio titulu prvaka Srbije, a dvije uzastopne sezone je nastupao za Kragujevčane u Ligi šampiona. Igrao je i u Vojvodini, Libanu, a posljednji dio prošle sezone proveo je u bugarskom Neftočimiku.

U Budvanskoj rivijeri će ponovo igrati sa primačem servisa Nemanjom Stevanovićem, sa kojom je bio saigrač u Radničkom u sezoni 2009/2010.

“Očekivanja su da se plasiramo u drugu rundu Lige šampiona. Sa ovakvom ekipom, mislim da imamo realne šanse”, dodao je Maksimović.

Pored pojačanja Maksimovića i Milića, u Budvu su se vratili tehničar Veljko Petković i korektor Vuk Medenica.

Ugovore su produžili kapiten, srednji bloker Milan Marković (do kraja Lige šampiona), libero Ivan Rašović, a pod ugovorom su još i primači Vojin Ćaćić, Nemanja Stevanović, Božidar Ćuk i libero Rade Papović.

Klub su napustili korektor Ivan Raič, tehničar Simo Dabović (čeka realizaciju transfera u Grčku), te srednji blokeri Gojko Ćuk (nije našao zajednički jezik sa upravom kluba oko nastavka saradnje) i Vladimir Čedić (Radnički)...

Budvani najavljuju još tri pojačanja, po jedno na poziciji korektora, primača servisa i srednjeg blokera.

Po povratku iz Makedonije, Budvanska rivijere će trenirati u Budvi do nedjelje, a onda ide u Sloveniju, gdje će učestvovati na turniru u Novoj Gorici i odigrati sparing meč sa ACH volejom.

Bonus video: