Rasvijetljene dvije krađe u Beranama

119 pregleda 0 komentar(a)
policija udes, Foto: Arhiva "Vijesti"
policija udes, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.09.2012. 16:43h

Beranska policija rasvijetlila je dvije teške krađe i nadležnom tužiocu procesuirala sugrađane I.Đ. (23) i Lj.R. (60), osumnjičene da su ih počinili, javlja MINA.

“Policijske aktivnosti upućuju na sumnju da je I.Đ. 30. avgusta upotrebom podesnog sredstva provalio vrata kuće oštećenog R.K, koja se nalazi u mjestu Babino – Polica. On je, kako se sumnja, izvršio premetačinu i otuđio novac u iznosu od 170 do 200 EUR, koji se nalazio na stolu u dnevnoj sobi”, saopšteno je iz policije.

Na osnovu tragova upućenih Forenzičkom centru na analizu, vještačenje je uputilo na sumnju da je I.Đ. počinilac.

I.Đ. je uhapšen i uz poseban izvještaj, kao dopunu krivična prijave, predat zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Beranama.

“Tužilac mu je odredio zadržavanje u policijskim prostorijama, nakon čega je istražni sudija za I.Đ. donio rješenje o određivanju pritvora u trajanju do mjesec. On je potom sproveden u Istražni zatvor Zavoda za izvršavanje krivičnih sankcija u Bijelom Polju”, kaže se u saopštenju.

Za drugu krađu, na štetu dvije osobe iz Berana, osumnjičen je Lj.R.

Kako se sumnja, on je danas upotrebom podesnog sredstva razbio zadnje lijevo bočno staklo na putničkom vozilu „Opel Kadet“, koje je bilo parkirano u mjestu Jasikovac.

“Potom je iz vozila otuđio četiri mobilna telefona, od kojih je jedan veće vrijednosti, i torbicu u kojoj se nalazilo 15 EUR, lična dokumenta i ključevi od drugog vozila”, kazali su iz policije.

Policijski službenici su kod treće osobe pronašli a potom vlasniku vratili jedan od otuđenih telefona.

“Od Lj.R. je u policijskim prostorijama uzeta izjava, a poseban izvještaj protiv njega je, u konsultaciji sa Osnovnim državnim tužiocem u Beranama, procesuiran u redovnom postupku”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: