Presuda za ubistvo Slavoljuba Šćekića 9. oktobra

Zahvaljujući se Vijeću na "korektnom i fer suđenju", optuženi Ljubo Bigović je tražio da ne prisustvuje izricanju presude
113 pregleda 5 komentar(a)
Slavoljub Šćekić, Foto: Savo Prelević
Slavoljub Šćekić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.09.2012. 13:56h

Završnim riječima tužioca i advokata odbrane završeno je suđenje optuženima za ubistvo policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića, a predsjedavajuća Vijeća sudija Biljana Uskoković presudu će objaviti 9. oktobra.

Zahvaljujući se Vijeću na "korektnom i fer suđenju", optuženi Ljubo Bigović je tražio da ne prisustvuje izricanju presude.

Šćekić je ubijen prije sedam godina, ispred porodične kuće u Tološima.

Optuženi Ljubo Bigović je tražio da ne prisustvuje izricanju presude

Prema navodima optužnice, Saša Boreta i Ljubo Bigović su okrivljeni za podstrekavanje na ubistvo Šćekića, dok su kao izvršioci ubistva optuženi Ljubo Vujadinović i Milan-Čila Šćekić.

Presuda optuženima za ubstvo Šćekića je dva puta ukidana odlukom Apelacionog suda. Posljednjom presudom, vijeće sudije Slavke Vukčević je osudilo Boretu i Bigovića na po 30 godina za organizovanje ubistva, dok su Šćekić i Vujadinović osuđeni na iste kazne zbog ubistva.

Kožaru je izrečena jedinstena kazna od 6 godina i 10 mjeseci zatvora zbog podmetanja eksplozive u pokušaju iznude. Ta presuda je oborena zbog grešaka sudije.

Bonus video: