Joksimović odredio igrače za kvalifikacije

Rivali crnogorsskim odbojkašima, pored Grčke i Finske, biće i Rumunija koja je u eliminacionoj rundi bila bolja od Kipra.
0 komentar(a)
Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 04.09.2012. 13:07h

Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore doputovala je danas u grčku Trikalu, gdje će od 6. do 8. septembra igrati prvi od dva kvalifikaciona turnira za odlazak na Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Danskoj.

Rivali Crne Gore su Grčka, Finska i Rumunija, a drugi turnir, sa istim rivalima, a drugi turnir u finskom Vantuu, igra se od 14. do 16. septembra.

Pobjednik grupe direktno će se plasirati na EP, dok će drugoplasirana selekcija igrati baraž sa drugoplasiranom iz grupe B (Estonija, Belgija, Holandija, Izrael). Baraž je na programu 17/19. odnosno 24/26. maja 2013. godine.

Selektor Ivan Joksimović odredio je 12 igrača za prvi turnir. To su tehničari Simo Dabović i Ivan Bošković, srednji blokeri Gojko Ćuk, Luka Šuljagić i Milan Marković, korektori Miloš Ćulafić i Aleksandar Minić, primači Marko Bojić, Aleksandar Milivojević, Bojan Đukić i Balša Radunović i libero Ivan Rašović.

“Dugo smo putovali, oko 13 sati, što nas je dosta umorilo, tako da ćemo večeras od 18 časova odraditi lagan trening da izbacimo put iz nogu,kao i da upoznamo dvoranu gdje ćemo igrati kvalifikacioni turnir. Smatram da je dolazak dva dana ranije pravi pogodak, kako bismo se na vrijeme oporavili i adaptirali”, rekao je za “Vijesti” Joksimović.

Crna Gora prvi meč igra u četvrtak protiv Finske.

Bonus video: