SUĐENJE ZA UBISTVO KUJOVIĆA

Memić tvrdi da nema nikakve veze sa ubistvom policajca: Bio sam suvozač u "golfu 3"

Memić je priznao da je tog dana bio u Crnoj Gori, ali da je granicu prešao na prelazu Dobrakovo kod BIjelog Polja, a ne regionalnim putem Slijepač most - Pljevlja
1 komentar(a)
Enis Memić, Foto: Jadranka Ćetković
Enis Memić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 05.04.2019. 00:10h

Nemam nikakve veze sa ubistvom policajca Irfana Kujovića, kazao je juče u Višem sudu u Bijelom Polju Enis Memić (33) iz Brodareva.

Memić u tom sudu odgovara za teško ubistvo policajca Kujovića (42), u julu 2015. godine.

Memić je priznao da je tog dana bio u Crnoj Gori, ali da je granicu prešao na prelazu Dobrakovo kod BIjelog Polja, a ne regionalnim putem Slijepač most - Pljevlja.

Dodao je i da nije imao “golf 2”, kojim je Kujović usmrćen, već da je bio suvozač u vozilu “golf 3”.

U Podgoricu je krenuo sa svojim bratom Bahrudinom, a prijatelj Redžo Sinančević, im se u povratku pridružio u Bijelom Polju, gdje su ga ostavili da se vidi sa djevojkom.

U oba slučaja tvrdio je da je prešao granicu na graničnom prelazu Dobrakovo mimo prelaza, kako je objasnio, puteljkom koji koriste sva lica koja ne žele da ih evidentiraju na punktu, jer mu je advokat iz Užica savjetovao da zbog izrečene kazne ne napušta teritoriju Srbije.

“Išli smo do Podgorice, gdje sam se sastao sa Jonuzom Hadžibetijem, koji mi nije, kako sam očekivao, vratio dug u iznosu od 3. 000 eura”, ispričao je Memić.

Dodao je da su u Podgorici svraćali u više kafića i restorana, ali da se ne sjeća imena, osim restorana “13. jul”, gdje je ručao sa prijateljem Sabahudinom Ahmetovićem. 

Po povratku u Brodarevo, noć je proveo kući, nakon čega je sjutradan otputovao u Sarajevo, gdje je trebalo da se susretne sa jednim prijateljem.

Za smrt policajca je saznao poslije tri-četiri dana, kada je u medijima pročitao da je on osumnjičen.

“Tada mi je jedan advokat iz Podgorice, čijeg imena se ne sjećam, savjetovao da se ne prijavljujem dok se okonča istraga”, kazao je optuženi, ne mogavši da se sjeti imena advokata ili kancelarije, čiji je broj telefona našao putem interneta.

Robijao zbog šverca droge

Prema optužnici, Memić je 22. jula 2015. oko 19.45h, na regionalnom putu Slijepač most – Pavino polje, upravljajući neregistrovanim vozilom “golf 2”, usmrtio saobraćajnog policajca Kujovića, koji je pokušao da ga zaustavi.

Dodaje se da je prešao sa desne na lijevu kolovoznu traku i udario policajca, koji je stradao na licu mjesta.

Memić se potraživao po međunarodnoj potjernici, koju je raspisao NCB Interpol Podgorica po naredbi Višeg suda u Bijelom Polju, a ekstradiran je prije nekoliko mjeseci, nakon što je u Bosni i Hercegovini odslužio kaznu zatvora zbog šverca droge.