Okrivljeni za šverc kokaina iz Hondurasa nije mogao doći u sud

Sudija je izdala naredbu za prinudno dovođenje Šekularca, a u sudnici je konstatovano da se nije pojavio ni svjedok Ranko Janjušević
464 pregleda 2 komentar(a)
Kokain Honduras, Foto: Gothamist.com
Kokain Honduras, Foto: Gothamist.com
Ažurirano: 04.09.2012. 15:12h

Zbog nedolaska okrivljenog Dejana R. Šekularca zvanog Šeki, predsjednik vijeća sudija Suzana Mugoša, odložila je za 22. oktobar nastavak suđenja trojici okrivljenih zbog šverca kokaina u pošiljcii, koja je stigla iz Hondurasa u Crnu Goru.

Njegov branilac advokat Zdravko Radošić kazao je sudu da se optuženi nalazi na liječenju u KC u Podgorici, ali juče nije kod sebe posjedovao medicinsku dokumentaciju.

Sudija je izdala naredbu za prinudno dovođenje Šekularca, a u sudnici je konstatovano da se nije pojavio ni svjedok Ranko Janjušević.

Prema optužnici Željka Tomkovića, zamjenika višeg državnog tužioca, Dejan Šekularac (44) zvani Šeki, rođen u Bijelom Polju, sa prebivalištem u Podgorici, Nikšićanin Marko N. Ljuka (42) i Rajko M. Domazetović (42) zvani Rio, rođen u Nikšiću, sa prebivalištem u Podgorici, kao saizvršioci izvršili su krivično djelo, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Početkom januara 2011. godine okrivljeni su preko, za sada nepoznatih osoba, prethodno organizovali slanje i prihvat dvije pošiljke sa kokainom iz Hondurasa za Crnu Goru. U jednoj pošiljci 95,52 grama kokaina sakrivenog u turističkoj brošuri pošiljaoca Garsija Mendeza na adresu Janjuševića, koja nije uručena Nikšićaninu. U drugoj pošiljci se nalazilo 137,64 grama kokaina, koji je bio sakriven u turističkoj brošuri Alejandra Almendarisa ka okrivljenom Dejanu Šekularcu” , piše u optužnici.

Druga pošiljka nađena je 10. januara 2011. u Podgorici kod okrivljenog Šekularca kada ga je policija pretresla. Okrivljeni Ljuka je, prema navodima optužnice, počinio i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Bonus video: