Policija Mihaila Grgurovića još traži u brdima oko Cetinja

Policija nadgleda stan Grgurovića, gdje je živio sa suprugom i troje djece, a pod zaštitom su i njegovi roditelji u Njegoševoj ulici na Cetinju
116 pregleda 14 komentar(a)
Oskar Huter ubistvo Cetinje, Foto: Zoran Đurić
Oskar Huter ubistvo Cetinje, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.09.2012. 11:13h

Cetinjska policija još nije uspjela da u brdima oko Njeguša i Ivanovih korita uhapsi Mihaila Grgurovića (32), za kojeg se vjeruje da je prošle srijede ubio sugrađanina Olivera Hutera (30).

Gotovo cijeli sastav cetinjske policije uz pomoć kolega iz Posebne jedinice tražio je Grgurovića u njeguškim selima, gdje vjeruju da se još krije.

"Tražimo ga u ovom rejonu, ali teško je zbog konfiguracije terena pretražiti svaki pedalj. U potrazi smo imali pomoć helikopterske jedinice, policijskih pasa, ali i specijalne opreme za noćno snimanje", kazao je sagovornik “Vijesti” iz cetinjske policije.

Sukob Hutera i Grgurovića počeo je prije desetak godina, kada su se zbog bezazlenog povoda posvađali

"Ne bi trebalo da je uspio da nam umakne. Nastavićemo potragu dok ga ne uhapsimo", rečeno je u cetinjskoj policiji.

Dok se traga za Cetinjaninom i čekaju nalazi vještačenja dokaznog materijala, policija smatra da nema sumnje da je Grgurović ispalio smrtonosne metke u Hutera, sa kojim je godinama bio u svađi.

Vjeruje se da je Grgurović, svojim automobilom “opel astra” sustigao i udario Hutera na raskrsnici ulica Vojvode Boža i Nikca od Rovina, nakon čega je ovaj pao sa motora. Nakon toga, Huter je pokušao da pobjegne, ali je Grgurović, kako se sumnja, ka njemu ispalio pet metaka.

Sukob Hutera i Grgurovića počeo je prije desetak godina, kada su se zbog bezazlenog povoda posvađali. Netrpeljivost se pretvorila u mržnju, tuče, prijetnje koje su se prošle sedmice pretvorile u zločin.

Policija nadgleda stan Grgurovića, gdje je živio sa suprugom i troje djece, a pod zaštitom su i njegovi roditelji u Njegoševoj ulici na Cetinju.

"To je praksa u ovakvim događajima. Sve dok ne budemo sigurni da je porodica osumnjičenog bezbjedna i dok se Grgurović ne uhapsi, oni će biti pod našom zaštitom", objasnili su "Vijestima" u cetinjskoj policiji.

Bonus video: